Jul i Tivoli

Karusell i Tivoli

 

Brente mandler, varm gløgg i alle varianter og bålpanner med glødende kull. i Tivoli i København er det nok å varme seg på. Og når man reiser sammen med en ellevill 6 åring, så blir man ganske varm av å småløpe fra attraksjon til attraksjon også.

Vi hadde gledet oss stort til en førjulstur alene, både jenta mi og jeg, da det ikke skjer altfor ofte i en hektisk hverdag. Hun satt med ipaden og studerte alle karusellene nøye før vi reiste, og jeg gledet meg til å komme i skikkelig julestemning og kanskje få handlet noen julegaver. Vi hadde en behagelig reise med DFDS nedover, og våknet uthvilte til en hel dag med moro i Tivoli.

Jeg forbinder julestemning med ulike dufter. Som det første brettet med pepperkaker man tar ut av ovnen i desember, kongerøkelse som fyller stua eller nystekte lussekatter en tidlig morgen i barnehagen. Når man kommer inn i Tivoli, blander alle disse juleduftene seg sammen og er man ikke et julemenneske fra før, så blir man det her. Det er pyntet i hver krok, det spilles velkjente julesanger og gutten som står ved panna og brenner mandler lurer på om vi vil smake. Så det er det vi gjør. Smaker oss gjennom parken. Godis, kakao og honningkaker. Alt er lov når man er på jentetur.

Vi ler, vi snurrer rundt i karusellene til vi er småkvalme og vi rusler ikke tilbake til hotellet før det er altfor sent. Der ligger vi i senga og fordøyer alle gode inntrykk før vi sovner. Og vi er begge enige om at vi nå er fylt til randen av god julestemning, og gleder oss til å komme hjem å pynte til jul.

Klem fra Lise @hverdagslykkelise

Svibler

Jeg forelsker meg i alt det visuelle og all den nydelige pynten rundt i parken. Jenta mi drar meg i armen, mens jeg stadig stopper opp, beundrer og tar bilder.

Svibler i fleng.

Glædelig jul i Tivoli

Man føler seg velkommen i Tivoli, og det er en rolig stemning, selvom det er folksomt. Alle smiler og er i godt humør. Det nærmer seg jul og vi gleder oss.

Honningkaker i Tivoli

I Honningkageslottet får man kjøpt store honningkakehjerter, samt melis og pynt, så man kan dekorere sitt eget hjerte. Dette får man med seg hjem i en fin eske. Man får også kjøpt ferdig pyntede hjerter. Dette var stor stas for min 6 åring (og også mammaen).

Gløgg i Tivoli

Jeg er vant til den kjente og kjære gløggen fra Norge, men her i København selges det varm glühwein i alle varianter. Det var godt å holde frosne fingre rundt er glovarm kopp, mens vi gikk rundt i parken

Brente mandler i Tivoli

Vi lar oss sjarmere av både selgeren, duften og de nydelige brente mandlene. Dette er morfars favoritt og vi kjøper med en stor pose hjem til han.

Isslott i Tivoli

Vi savner ofte hvit jul på østlandet der vi bor, og syns det er så stemningsfullt å se all snø og is i Tivoli. Det er noe helt eget med hvit jul.

Til og med snø…

Karamelliserte epler

Karamelliserte epler er også jul for meg.

Tivoli har et eget kyssetre.

Karusell i Tivoli

Alle de kjente og kjære karusellene fra da jeg var liten, skaper fortsatt latter og glede. Men jeg må også være med opp i de nye, fartsfylte attraksjonene. Vi er overrasket over at det er så mye å kjøre her, også om vinteren. Jenta mi vil aldri avslutte.

Nisser i Tivoli

Det er flust av både spiselige gaver å ta med seg hjem, samt julepynt i alle farger og fasonger. Vi syns det er koselig å gi bort noen gaver herfra, som man ikke finner i butikkene hjemme.

Når mørket faller blir det enda koseligere i Tivoli.

Magisk stemning i Tivoli.

Julekuler i Tivoli

Jeg blir så imponert over alle små detaljer som er lagd for å skape julestemning. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og vi får mange tips til hvordan pynte opp hjemme.

Det er så koselig å være i parken hele dagen og få med seg skumringen før det blir helt mørkt. Når alle julelys er tent er det helt magisk å rusle rundt.