I forbindelse med at DFDS fyller 150 år i år, har de to franske sous-chefene i Marco Polo-restauranten satt sammen en helt spesiell jubileumsmeny.
Menyen nikker tilbake til selskapets lange historie, og de tradisjonelle råvarene som har holdt sjøfolk i live i hundrevis av år, men oppdaterer dem med moderne teknikker, tilbehør og presentasjon. Det både smaker og ser fantastisk ut!
Beskrivelsen av maten er ganske enkel. Til forrett får man grøt. Så kommer syltede grønnsaker og fisk, før det er pølse og flesk, mens vi runder av med epler. Enkelt nok.
Det er først når tallerkenen kommer på bordet man skjønner hvor spennende disse tilsynelatende enkle rettene kan være. I dag var grøten fritert, og presentert sammen med fiken og anderiletter. Det minner egentlig litt om pulled pork, bare av and. Ikke bare smaker det fantastisk, det ser også veldig flott ut.
Syltede grønnsaker og fisk er en søt og syrlig smakseksplosjon som virkelig trekker tankene mot havet.
Når hovedretten kommer på bordet er vi derimot tilbake på land. Både pølse, svin, sopp og saus leder tankene ut i skogen.
Avslutningen med epler gir noen av de samme følelsene sjøfolkene må ha hatt før i tiden når de kom hjem til familier, hus, og hager med bugnende epletrær. Eplene kommer i flere varianter, både sorbet, kake, tørket og med litt kanel på siden.
Skal du spise i Marco Polo i løpet av jubileumsfeiringen anbefaler jeg virkelig å prøve denne menyen. Velg to, tre eller fire retter, og la deg imponere!
Håper det smaker!
Mats