Visste du at Københavns aller første mikrobryggeri ligger rett ved siden av Tivoli? Men Apollo er ikke bare et bryggeri, her finner du også et kjempehyggelig steakhouse.
Bryggeriet Apollo, og den tilhørende restauranten A Hereford Beefstouw er stor, men fortsatt intim der den ligger midt i København. De har til og med uteservering inne i Tivoli. Restauranten kan ta imot grupper fra åtte til åtti personer, men er man enda flere, fikser de det også. Er dere en gruppe som reiser med DFDS kan dere bestille bord hos Heidi eller en av hennes kolleger, som setter sammen hele reisen fra A til Å. Apollo tilbyr da også egne lunchmenyer til en god pris.
Dette er et skikkelig steakhouse, med rause porsjoner med ordentlig god mat, men siden dette også er et mikrobryggeri kan man også få en morsom og lærerik omvisning.
Jeg fikk den samme menyen som tilbys grupper som reiser med DFDS: Varmrøkt laks, spareribs og is til dessert. Hvis man vil kan laksen byttes ut med suppe som varierer ut fra hvilke råvarer som er i sesong.
Den eneste forskjellen på det jeg spiste og det grupper som booker gjennom DFDS får til lunsj er at man får omtrent halv porsjon av hovedretten, og for å være helt ærlig så gjør ikke det noe, for her blir man skikkelig mett uansett. Jeg spiste middagsmenyen til lunsj og spiste ikke igjen hele resten av dagen! I tillegg kan man som nevnt velge suppe i stedet for laks til forrett.
Det er en familie som fortsatt eier restauranten, og de har også eget slakteri, vinimport og designer til og med noen av møblene i restauranten selv, så her er det mest både unikt og nøye utvalgt.
Bryggemester Magnus lager øl to ganger i uken, og det er alltid fire forskjellige sorter på fat. Apollo er et klassisk bryggeri, med klassisk øl, så her finner du pilsner, pale ale, porter og stout fremfor de mer eksperimentelle bryggene som for eksempel Mikkeler lager.
Bryggeutstyret har i seg selv en fantastisk historie. Rett rundt da Berlinmuren falt, bestemte familien som eier restauranten å utvide med et eget bryggeri, og reiste til det som tidligere var Øst-Tyskland for å kjøpe bryggeutstyr med håndlagede bryggekjeler fra 1950-tallet.
Etter et lite uhell hvor alt utstyret forsvant, og familien selv måtte reise til Tyskland med lastebil for å frakte utstyret hjem, oppdaget de at det var så mange rør, koblinger og ledninger at de trengte ekstra hjelp. Opp kom to tyskere i hver sin Trabant full av mat og med telt. De slo leir utenfor Apollo, og etter to måneder sto det hele klart. I løpet av hele tiden i Danmark spiste tyskerne kun tysk mat.
Men bryggesettet ble montert, og i 1992 sto det ferdig. Siden har Apollo vedlikeholdt produksjonen på stedet, og er dermed ett av få mikrobryggerier i København med produksjon på stedet.
Hvis du organiserer en tur med jobb, venner eller lignende til København anbefaler jeg virkelig turen med DFDS og lunsj på Apollo. Du kan lese mer om DFDS’ konferansetilbud her.
Så gjenstår det bare å ønske riktig god tur, og vel bekomme fra Mats 🙂