Ta en sakte øl i Frederiksberg

100 år tilbake i tid: Røyken ligger tett i lokalene. Vinstue 90, etablert i 1916, er en ordentlig brun kneipe med en herlig lun, avslappende og trivelig stemning. Her har folk god tid. Her er ingen musikk eller støy, målet er å bevare den gode praten, vertshuset og dets interiør slik det var for nesten 100 år siden.

Kenneth Sønderup arbeider som bartender. Han forteller at du finner alle slags folk her:

«Her er mange stamgjester som kommer for ølen og selskapet. Her finner du alt av mennesker: musikere, kunstnere, pensjonister og bomser. Det hender også at det detter en og annen nordmann og svenske innom».

«Slow beer»: Her kan du få en såkalt slow beer som bartenderen bruker 15 minutter på å tappe. En øl skjenket uten stress. Verdt å vente på.

Stamkunder: Susanne Hecht Nielsen og Klaus Wentzel er begge stamgjester og ble kjent her på Vinstue 90. Begge bor i nærheten.

– Først gjør jeg mine innkjøp, så kommer jeg hit og så går jeg hjem til min kone. Det er min rutine, sier Klaus, mens han nipper til et glass rødvin med isbiter.

Lite stress i baren

 

Tid til en prat med gjestene

 

Du må tåle sigarettrøyk skal du besøke Vinstue 90

 

Særlig kunstnersjeler trives her

 

Mest kjent for Slow beer

 

Barmenyen

 

Nytappede øl

 

Stamgjestene Susanne og Klaus

 

Susanne foretrekker øl

 

Mens Klaus vil har rødvin – med isbiter

 

Vertshuset vil bevare stilen og atmosfæren fra 1916

 

Det har de langt på vei klart

 

Nesten brutalt lyst utenfor etter å ha vært innendørs en stund

 

Velkommen!