Mikkeller – et stort mikrobryggeri og en liten bar

 

I dag driftes bryggeriet av Mikkel Borg Bjergsø alene. Og han koser seg helt åpenbart med det han driver med.

Mikkeller-øl er kompromissløs i forhold til øl-tradisjoner, og ønsker å utfordre danske og utenlandske ganer. Bryggeriet kan like gjerne brygge sitt øl på den andre siden av Atlanterhavet som i Danmark, ettersom Mikkeller alltid leier fasiliteter til å brygge sitt øl hos andre bryggerier.

Midt i København, noen få kvartaler fra Tivoli, har det lille bryggeriet sin egen bar – Mikkeller bar. Til enhver tid er det 20 ølsorter på fat. Ti av disse er alltid fra Mikkellers eget øl. Hvilke øl som får plass på Mikkellers eget tapperi avgjøres ene og alene av kvaliteten på ølet, og selvfølgelig også av hvilke bryggerier som ønsker det samme som Mikkel selv – lekenhet med øltradisjoner, og respekt for bryggerifaget.

En av ølsortene man kunne få på fat da Storbycruise var på besøk het Evil Twin, og er faktisk et eget merke som eies og drives av Mikkels tvillingbror. Navnet ga seg vel egentlig selv…

”To øl” er et annet Københavnsk bryggerimerke. Originalt og spennende nok, er dette mikrobryggeri drevet av to personer som faktisk arbeider i Mikkeller bar. Kanskje spesielt at Mikkeller skulle ansette to av sine konkurrenter, men de involverte mener selv det kun pusher frem både kreativitet og skaperglede. Only in Copenhagen, vil andre kanskje si…

Rachel som arbeider som kokk på Pearl Seaways, anbefaler stedet på sitt aller varmeste. Hun beveger seg ytterst sjelden på Strøget eller i Nyhavn, og mener nordmenn bør ta en tur utenfor de typiske gatene. De som setter pris på ekte dansk ølkultur bør i følge Rachel uansett begi seg til Vesterbro for et besøk hos Mikkeler bar. Her får man altså hele 20 ølsorter av høy kvalitet på tappetårn, og en rekke anerkjente merker på flaske.

Sjekk ut Mikkeler på nett:
Mikkelers hjemmeside
Mikkeler på Facebook
Mikkeler på Flickr

Øl fra bryggeriet Evil Twin. Foto: Tor Lie

 

En av de mange sjarmerende ingangene ned en trapp…. Foto: Tor Lie

 

Tre gode kamerater fra Sverige prøver seks av øl-sortene. Glassene tar de på deling. Foto: Tor Lie