Danmarks beste julegløgg?

 

Hviids vinstue ble grunnlagt i 1723, og drives av en svært så trivelig danske og restauratør, Per Møller. Her får du dansk øl og «smørrebrød» til en billig penge, og vinstuen har også sitt eget røykerom. Hit kommer mange stamgjester, også nordmenn.

Vinstuen er kjent for sin fantastiske julegløgg, som er laget av portvin, rødvin og mørk rom. Vi har også hørt rykter om at dette stedet lager Danmarks beste gløgg, og vi skal ikke protestere. Allerede i mai (!) begynner prosessen med å lage gløggen, så her tas ingen snarveier.

I fjor ble det laget 7500 liter av denne gløggen, mens det i år lages hele 8000 liter grunnet økt etterspørsel. Gløggen kan både nytes på stedet, og kjøpes i 1 liters flasker for å ta med hjem. Og flaskene går unna som varmt hvetebrød.

Se film her:

Vi i DFDS kan med hånden på hjertet anbefale en tur innom Per og Hviids vinstue også denne julen, for en lun, varm og «brun», men veldig hyggelig stemning.

God førjulstid!

En av de hyggelige servitørene

 

Litt mer om julegløggen

 

Stamgjester hos Hviids

 

Akkurat slik en «brun» vinbar skal være