Møt Pippi i Tivoli

Astrid Lindgren etterlot seg en skattekiste av historier som fortsatt er populære blant barn og voksne i alle aldre. En av hennes mest kjente karakterer er Pippi Langstrømpe. Skal du til København denne helgen (5. og 6. mai), har du en unik mulighet til å møte henne og andre kjente karakterer fra Pippis univers, i Tivoli.

Pippi «født» i 1941
Vet du forresten hvordan historien om Pippi ble til? Hun ble oppdiktet i 1941, da Astrids Lingrens datter Karin på syv år lå syk med lungebetennelse og ba sin mor fortelle en historie om Pippi Langstrømpe, et navn datteren fant på der og da. Først tre år senere fikk Astrid Lindgren festet historiene om Pippi til papir.

Pippis far er med
Den første teaterforestillingen på Plænen i Tivoli heter ”Pippi får besøk af frk. Prusilusken og politiet”. Her vil frk. Prusilusken overtale Pippi til å bli med til barnehjemmet. Det går selvfølgelig ikke etter planen. Politimennene Kling og Klang klarer heller ikke fange verdens sterkeste jente, og etter en intensiv men morsom jakt forstår alle at Pippi hører hjemme i Villa Villekulla.

I den andre teaterforestillingen ”Pippis far kommer hjem”, dukker Pippis far, Efraim Langstrømpe og matrosen Fridolt, opp hos Pippi i Villa Villekulla. Da vil selvsagt frk. Prusilusken og politimennene Kling og Klang også treffe ham. Det skaper mye sang og latter.

Forestillingene varer i 20 minutter og foregår på svensk. Inngang gratis for Havens gjester.

Her kan du se når de ulike forestillingen er satt opp, og lese mer om Pippi

 

 

(Bilder: Tivoli)