Dansk design i sentrum

 

Man skulle kanskje tro dansk design har nådd toppen? Vi har jo hørt om de forteffelige danske former i mange år, både når det gjelder klær, møbler og bruksgjenstander. Rachael mener vi bare har sett begynnelsen. Hun forteller at dansk klesdesign nå oppleves som en naturlig del av livsstilen i hennes omgangskrets. Dansk design har blitt mer enn en eksportvare, mener hun. – Det er en del av det typisk danske på samme måte som smørbrød og dansk filmindustri.

Danske designere er lett tilgjengelig for både dansker og tilreisende nordmenn. Rundt om i Købehavn finnes det nemlig massesvis av forretninger med dansk mote.

Rachael forteller at hun personlig liker små forretninger best, og helst de danske designforretninger som selger casual clothing. – Vi trenger de små forretningene for å holde fast i den unike posisjonen dansk design har fått, og da er små forretningene de viktigste å støtte, sier hun.

Hvis Rachael skal anbefale kun en forretning må det bli forretningen Dansk i Istedsgade 64. Designeren bak forretningn heter Malene Sofie Westendahl. Hun har deltatt på Copenhagen Dashion week, og har allerede fått seg et navn i dansk motebransje. Klærne har hatt stor etterspørsel i blant annet USA.

Vi dro på besøk i forretningen sammen med Rachael og DFDS sitt reklamebyrå, som ønsket noen bilder av Rachael mens hun besøkte en av sine absolutte favoritter i København.

Vi sier oss enig. Denne forretningen er en liten skatt.

 

Westendahl designer klær i for de fleste anledninger, og kombinerer i følge hun selv stiler innen klesdesign. Prinsesse en dag, og rockestjerne en annen? Dansk har klærne uansett. (Foto: Tor Lie)

 

Rachael og innehaveren av forretningen. Dsignerens søster Ma-Lou Westendahl. (Foto: Tor Lie)

 

Rachael i naturlige omgivelser på Pearl of Scandinavia. (Foto: Tor Lie)