Barnas sommer om bord

 

Barn har alltid vært viktig for DFDS Seaways. Turen mellom Oslo og København er noe helt spesielt. Barn i alle aldre gleder seg alltid til båtreisen. Kanskje ikke så rart med tanke på tilbudet DFDS har for familiens minste.

Og sommeren er høysesong for barneunderholdning. På Crown of Scandinavia tar DFDS sitt konferansetilbud en velfortjent ferie, og leder for konferanseavdelingen, Thomas Gärdner, innreder konferanseavdelingen på dekk 10 om til et leke- og aktivitetsrom. Et paradis for barna. Foreldre og barn trekker gjerne opp til dekk 10 med en gang de har kommet i orden. Og på dekk 10 står mulighetene i kø. Det er to hovedrom. I det ene rommet er det godt utvalg av leker, og ikke minst byggeklosser i ulike former. Her kan barna bygge sine egne slott, tårn eller broer. I det andre rommet er det tegne, perlemuligheter og også en del leker av ulikt slag. De to rommene er gjerne helt fulle allerede ti minutter etter ombordsstigning.

I det som vanligvis er møterom er det blant annet et legorom og ett blekksprutrom. Tak og vegger er dekorert på spennende vis, og barna løper mellom rommene bare for å se. DFDS har hvert eneste år sørget for ekstra gode tilbud på leker som de vet at gjestene setter pris på.

– Vi bruker faktisk mye energi på å få alle rommene her oppe til å bli en spennende opplevelse, forteller Thomas.

Han forteller videre at stolene langs veggen til foreldrene nesten er like viktige som lekene.

– Leke- og aktivitsrommene våre skal også gi mulighet for foreldre og besteforeldre til å slappe av innimellom alt som skjer om bord på båten. Vi ser hver eneste dag foreldre som trenger et pust i bakken. Men slik blir det jo når barna har så mange spennende aktiviteter om bord, sier Thomas.

Aktivitetene Thomas tenker på er blant annet den sagnomsuste skattejakten til Jack the Pirat. Jack har lagt igjen en skatt om bord på båten, og barna leter i alle tenkelige krinker og kroker etter ledetråder. Det viser seg hver eneste kveld at skatten tilfeldigvis er å oppdrive i Colombus nattklubb. Etter skattejakten er det hesteveddeløp, forøvrig en aktivitet som gjennomføres på hver eneste seiling.

Papegøyepiraten er en gjenganger i all underholdning for barna på DFDS. Og han er viktig for barnefamiliene.

– For noen år siden tenkte vi i DFDS at vi kanskje burde fornye figurgalleriet på båtene våre.Teste ut andre figurer enn Jack. Tilbakemeldingene var klokkeklare. «Vi vil ha Jack the Pirate». Det er godt å se at det vi tilbyr blir til tradisjoner for familier, forteller Thomas.

Han håper og tror at leke- og aktivitetsrommet på dekk 10 kan bli en like viktig tradisjon.

Vi gjør oppmerksom på at denne saken, og bildene er fra Crown of Scandinavia. Pirates Island på Pearl ikke har samme innhold.

 

Vi fikk følge de to smårollingene Jakob og Jonas. Visst koser barna seg om bord på Crown of Scandinavia.

 

– Kom igjen, vi lager et tårn!

 

– Det var en fin tegning!

 

– Er jeg ikke rask?

 

– Oj! Nå kommer Jack!

 

– Du er så myk, Jack!

– Shhhh…. Vi later som om vi sover

 

– Velkommen til barnas sommer om bord på Crown of Scandinavia, sier leder for konferanseavdelingen, Thomas Gärdner

 

– ….