Storbyferie med lek og moro

 

I sommer seilte vi Oslo-København-Oslo med DFDS. Og en spent 4-åring!

Vi ønsket en kort og opplevelsesrik ferietur til Danmark i sommer, og en tur med DFDS stod høyt på ønskelisten for hele familien på 3. Det var så mye vi hadde lyst til å gjøre! Besøke Tivoli, Den Blå Planet, shopping for mor – og spise massevis av god mat. Totalt var vi borte i fem dager, og strålende vær gjorde turen perfekt.

Endelig om bord! 
Vi hadde booket Commodore balcony-lugar på turen, og akkurat den balkongen var prikken over i’en for Julie (4 år), ikke minst fordi vi var så heldige å få stille vann og klar himmel på turen over. Det å våkne godt uthvilte til denne utsikten var heeelt fantastisk!

Piratklubben med Jack the Pirate og de flinke pirat-hjelperne hans gjorde stort inntrykk, og med skattejakt på båten, ansiktsmaling, ballongdyr og tegning var sommerferien godt i gang allerede ved avreise. Og med barn på turen er middag i buffetrestauranten 7 Seas helt perfekt! Der er det nemlig en egen barnemeny med et godt utvalg av grønnsaker, kylling, pølser og egen is dispenser, og et stort og godt utvalg av ulike retter for de voksne. Selv klarte jeg ikke å unngå flere turer til skalldyrsbordet med kjempegode reker, kreps og blåskjell med flere ulike hjemmelagde dressinger og godt brød til.

På båten selges det aktivitetspass til Tivoli til godt rabatterte priser i informasjonsskranken, så vi benyttet oss av tilbudet og syntes det var helt supert både å kunne spare litt ekstra penger, samt unngå kø ved inngangen til Tivoli.

Overnatting i København
Vel fremme i København, overnattet vi på sentrale Scandic Palace Hotel på Rådhuspladsen. Det oppholdet kan du lese mer om her.

Tivoli – høydepunktet 
Tivoli var et absolutt høydepunkt på turen! Parken er stor og romslig, med mye grøntarealer, piknik-plener, koselige benker å hvile på, is- og kaffebarer, restauranter og lek og moro for alle aldre. Jeg er imponert over all den gode maten de serverer i parken. Det er ikke vanskelig å få et godt måltid til barn og voksne uten å bli økonomisk ruinert, eller føle at du bare har spist sukker og fastfood dagen lang.

Restauranten Spisehuset, som det har vært skrevet om før her på bloggen, kan absolutt anbefales. Rolig stemning, romslig mellom bordene, behagelige «fuglekvitter»-lyder, eget lekerom og et hjørne der Illums har sin egen lille butikk.

Se bildene under fra vår fine storbyferie i København; det er en tur jeg trygt kan anbefale til alle! Tusen takk for turen, og på gjensyn!

Beste hilsen København-vennen Lisa 🙂 

Balkong dfds commodore balcony

Julie syntes det var stor stas med egen balkong på lugaren! Pappa passer godt på.

Ballongdyr dfds barn

De danske barneunderholderne om bord kan alle lage ballongdyr og -figurer. Julie venter spent på sin.

Ansiktsmaling DFDS

Ansiktsmaling er neste post på programmet. Litt tålmodighet må til, men den som venter på noe godt…

Sommerfugl ansiktsmaling dfds

…venter ikke forgjeves! Se så fiiin sommerfugl!

Ballong ansiktsmaling dfds barn

Med både ansiktsmaling, ballonghatt og tegning er ferien godt igang!

Jack dfds

En god, myk klem av Jack the Pirate skader heller ikke.

Jack pirate dfds

Jack er et fast innslag på alle turer på vei til København. Han er populær blant både små – og store.

Commodore Balcony lugar

Lugaren var romslig og lys, og sengene gode! Dette er en Commodore balcony lugar.

Commodore lounge

Commodore de luxe lugarenes loungeområde er helt perfekt hvis du reiser med barn; da du kan trekke deg tilbake i rolige omgivelser med forfriskninger og en god bok eller avis. For de som måtte ønske det.

Sjøutsikt DFDS

Å kunne sovne og våkne på sjøen gir en helt herlig følelse av ro – og glede.

Tivoli Købenahvn dfds

Tivoli åpner ikke før kl 11, men holder til gjengjeld åpent til 23.00 på kvelden. Den dagen vi var der var det også duket for Elton John konsert, og mange ivrige fans hadde tatt turen til parken. Det ble ikke konsert på oss – men mange karuseller!

Et lite besøk hos Rasmus Klumps hus og den søte venninnen Flora var koselig, og fungerte godt som et lite ”pust i bakken” mellom alle karusellene.

Et lite besøk hos Rasmus Klumps hus og den søte venninnen Flora var koselig, og fungerte godt som et lite ”pust i bakken” mellom alle karusellene.

Tivoli København karusell

Tivoli er stort, men med et stort utvalg av fornøyelser for både småbarn, større barn og voksne. Barn over 2 år kan stort sett være med på det meste av attraksjonene, sammen med en voksen. Så vår Julie på 4 år fikk prøve omtrent det hun ville 🙂

Tivoli København karuseller DFDS

Ikke godt å vite hvem som er mest redd av pappa og Julie 🙂

Tivoli sukkerspinn dfds

Et kjempestort rosa sukkerspinn er obligatorisk når man er i Tivoli.

Tivoli København dfds sukkerspinn

Mamma Lisa fikk lov å smake. Men bare litt 🙂