Vinterferie i Tivoli

Ingen tur til København er vel komplett uten en tur innom fantastiske, stemningsfulle Tivoli, og nå er det også mulig i februar! Parken byr på et funklende vinterlandskap i en helt ny sesong, og holder åpent frem til 25. februar. Tivoli holder dermed åpent i den norske vinterferien, og hvem trenger vel ski og høyfjellshotell når man kan få seilas med oss, et besøk i Tivoli og kanskje litt shopping i herlige København?

Tivoli har en stor og tradisjonsrik plass i våre norske hjerter, og nå gir parken oss muligheten til å skape våre egne vinteropplevelser midt i deilige København. Vil du stå på skøyter utenfor vakre Nimb, utfordre stedsansen i en labyrint av isblokker eller la barna leke inni en enorm iglo?


Ta på deg skøyter, lag piruetter og dans deg rundt og rundt utenfor Nimb, mens musikken strømmer fra høyttalerne og den friske luften gir deg roser i kinnene. Har du med deg barn som ikke er helt trygge på isen enda? Søte pingviner står klare til å hjelpe barna med balansen.


Nimb ønsker hjertelig velkommen til sin vakre restaurant, for en god kopp kakao, litt te eller kaffe, eller kanskje en god lunsj?


Velkommen inn til Pingonesien – et lekeparadis for de aller minste! Parkens egen maskot, Rasmus Klump, sin gode venne Pingu har bygget en enorm iglo. Legg turen innom og la barna kose seg med sklier, klatrevegger – og kanskje en liten snøballkamp?


Om du blir nostalgisk og varm i hjertet av en runde med karusellen eller vil ha en selfie med en av de mange snømennene i parken, Tivoli gir deg mulighetene!


En virkelig perle i Tivoli, er den grønne restauranten Gemyse som åpnet i april 2017. I tillegg til restauranten har de en helt fantastisk vinterhage man kan nyte i fulle drag, også om man ikke spiser i restauranten. Ta en velfortjent pause ved en av bålpannene og grill noen skumfiduser (altså marshmallows), stek et snøbrød eller ta en tur rundt i hagen for å se hvor grønn og fin den faktisk kan være, selv på vinterstid.


På restaurant Gemyse er økologiske grønnsaker hovedingrediensen. Lokale leverandører og det de dyrker selv, gir kundene en smaksopplevelse helt av de sjeldne.


I den nydelige hagen til Gemyse ligger dette vakre drivhuset, hvor du kan kjøpe skumfiduser (marshmallows), en varm kakao eller bare snuse inn deilige dufter av ferske urter. Peisen er klar, kommer du?


Skumfiduser grillet på et bål, midt i Tivoli – en helt perfekt vinteropplevelse, både for oss og for disse hyggelige jentene som var på besøk fra USA.


Si hei til Mr Peacock som spankulerer fritt rundt i parken. Han er så fantastisk vakker!


Det er tross alt vinter, og parken byr på flere panner med glødende kull som kan varme opp våre kalde vinterhender – ja, og så er det noen som utnytter pannen til å varme opp kalde fjær 😉 Er du av typen som har begynt å titte etter vårtegn, selv om vi ikke har kommet lenger enn til februar? Tivoli byr på flust av vakre løkplanter og fine blomsteroppsatser, så vårfølelsen smyger seg fort inn for noen og enhver.


Rutsjebanen er en av attraksjonene som åpen. Kanskje du vil la sommerfuglene i magen få jobbe litt også i vintersesongen?


NB! Det er kun deler av parken som er åpen i februar, så kyssetreet full av hjerter er eksempelvis noe av det vi kun kan beskue på avstand. Et lite utvalg av karusellene er åpne i perioden, men parken byr på stemning, opplevelser, god mat og hyggelige aktiviteter for store og små.


Vi gleder oss allerede til neste gang vi får lagt turen tilbake til Tivoli. Det er lite som gir så mye inspirasjon, glede og god stemning som den parken der!

Frisk hilsen fra Københavnvennen Astrid ❄☃❄

p.s. Her kan du se film som viser hvor fint det også er i parken når mørket faller på.