Årets grønneste nyhet i Tivoli

De fleste av oss forbinder kanskje Tivoli i København med sukkerspinn, karuseller og popcorn. Men i Tivoli finner du også en rekke spisesteder hvor du kan få deg et ordentlig måltid. En av årets nyheter er en restaurant for deg som foretrekker eller er nysgjerrig på det grønne kjøkken. Gemyse er en del av Nimb sine restaurantkonsepter og i de lyse, luftige lokalene får du servert retter hvor grønne og økologiske ingredienser spiller hovedrollen. Inngang til Gemyse krever entrébillett til Tivoli, og følger Tivolis åpningstider. Billetter til Tivoli bestiller du enkelt når du booker turen din med DFDS.

Allerede når du kommer inn porten til Gemyse får du følelsen av å komme inn i en grønn oase. Blant urtekasser og grønne vekster er det både mulighet for å slå seg ned i solen eller i skyggen av et tre. Her får du virkelig følelsen av å kunne ta en pause fra menneskehavet i Tivoli. Hvis du ikke er klar for et større måltid kan du besøke «drivhuset», som helt klart er en opplevelse i seg selv. Her serveres det lettere snacks og forfriskende drikke.

Jeg besøkte Gemyse rundt middagstider og gikk for «Dagens måltid» – seks retter som serveres «family style» og egner seg godt til å deles rundt bordet slik at alle får smake litt på alt. Rettene er tilberedt med sesongens beste grønnsaker, men for de som ikke ønsker å spise vegetarisk er det også mulighet for å legge til kjøtt eller fisk.

Avokado med bønner og karry, naanbrød med chutney og frisk salat og kornrisotto med ost og urter.

Jeg gikk for den vegetariske menyen og fikk servert seks smakfulle, friske og spennende retter. Maten ble inntatt ved et åpent vindu ut mot Gemyses grønne have i Tivoli, og det hele gav en skikkelig god sommerstemning. Hvis du er bekymret for å ikke bli ordentlig mett av vegetar-rettene, kan jeg forsikre deg om at du får rikelig med mat i «Dagens måltid», i tillegg til at flere av rettene inneholder korn og belgfrukter som gjør at du kan være sikker på at du ikke går derfra sulten.

Asparges med brunet smør og sprøtt brød, Dhal med røde linser, bukkehorn og urter og stekt sellerirot med urter.

Er man i København så spiser man dessert. Kokosis, øllebrød og friske bær. Jeg sier bare: Nam!

Som om ikke fantastisk mat og deilige omgivelser var nok, så tenner Gemyse også opp bål på kveldstid hvor besøkende kan grille pinnebrød og marshmallows.

Grønn og skjønn hilsen fra Københavnvennen Sigrun.🌱