Sol og bad i København

Skal du tilbringe tid i København i sommer er det fint å vite hvor man kan kjøle seg ned hvis man skulle være så heldig å få dansk sommer på sitt beste.

I og rundt København finner du mange steder hvor du bokstavelig talt kan hoppe i havet på en deilig dag. Vi har laget en oversikt over noen av badeperlene som er lett tilgjengelig for deg som skal besøke København i sommermånedene. Ta med deg håndkle og badetøy, så har du alt du trenger.

Havnebadet Islands Brygge 

På Islands Brygge finner du et allsidig badeanlegg. Her har de bassenger både for deg som vil trene, har med deg barn eller har lyst til å hoppe i havet fra høyden. Anlegget er åpent døgnet rundt ut september, og har livvakt som jobber fra klokken 11-19 hver dag.

På enden av Islands Brygge finner du også Badeområde Halfdansgate som er en døgnåpen badesone.

På Islands Brygge er det bademuligheter for både store og små.

Havnebadet Fisketorvet 

Ved siden av shoppingsenteret Fisketorvet finner du Havnebadet Fisketorvet som består av tre adskilte bassenger med svømmebasseng, basseng med springbrett og barnebasseng. Et urbant badealternativ for deg som har lyst til å kjøle deg ned en varm sommerdag.

Svøm under åpen himmel i Havnebadet Fisketorvet.

Badeområde Sandkaj

I juli 2017 åpnet et splitter nytt badeanlegg i Nordhavn kalt Sandkaj badeområde. Sandkaj Brygge er en 400 meter lang trebrygge som er vendt sydover slik at beboere og besøkende kan nyte solen med utsikt inn mot København.

Amager Strandpark 

Går du 10 minutter fra Kongens Nytorv kommer du til Amager Strandpark. I motsetning til mange av de urbane badeanleggene du finner i København kan du her nyte sand mellom tærne og muligheten til å bade i havet. Perfekt for deg som har lyst til å komme deg litt ut av byen!

På Amager finner du en deilig dansk sandstrand.

God sommer og hopp i havet 🙂 Sigrun

Alle bildene som er brukt i denne saken er lånt fra Copenhagen Media Center og Visit Denmark.