Jul i København

Vi hadde hatt en behagelig overfart fra Oslo til København med DFDS, og gledet oss nå bare til å oppleve julepyntede gater. En hel kveld sammen om bord på båten først, var etterlengtet for tre venninner som bor langt fra hverandre. Der fikk vi planlagt hva vi ønsket å se i København, spist god mat og handlet noen julegaver i tax free butikken. Først tok vi taxi rett ned til Torvhallene, da vi forelsket oss helt i dem sist gang. Et torv som bugnet av blomster og julegraner i alle varianter, fikk oss helt yre av glede. Hit måtte vi innom igjen før vi skulle tilbake til båten, for å hamstre med oss grønt til julekranser, små trær og kongler. Inne på torvhallene fant vi flere fine gaver, som konfekt og nykvernet kaffe. Det var mye som fristet, og vi klarte ikke gå forbi bakeren uten å sette oss ned.

Vi blir bare stående å beundre alle de nydelige blomstene utenfor Torvhallene. Vi lurer på hvorfor i alle verden dette utvalget ikke finns hjemme.

Grantrær og andre grønne trær i alle fasonger og størrelser, er noe vi har veldig lyst til å ta med hjem og fylle hver krok av stua med. Vi begrenser oss litt, men det blir likevel med en god del svibler, kransemateriale og juleroser hjem.

Vi elsker følelsen av gammeldags torvsalg og bruker mye tid her, før vi går videre.

Inne på torvhallene er det like mange fristelser som ute, her av den spiselige sorten. Vi kjøper med flere godsaker hjem, som vi skal pakke inn til familie og venner.

Vi klarer ikke gå forbi alle de fine spisestedene inne på Torvhallene uten å smake på noe, og vi prøver en vegetarrett hver.

Smakfullt og mettende, også avslutter vi med en kaffe og kanelbolle.

Etter en rykende fersk kanelbolle og en kopp kaffe, ruslet vi videre nedover handlegaten. Der finns det mange koselige butikker, før man ender opp på Strøget. Vi hadde lyst til å få med oss et julemarked og dette ligger bare en fin gåtur fra torvhallene. Flere av favorittbutikkene våre ligger også her; som Victoria Secret, Disney Store og Royal Copenhagen. For ikke å snakke om den fantastiske vindusutstillingen hos Illums. Vi er overrasket over hvor mye vi rakk på disse seks timene i byen. Et tips er å tenke ut hva man vil se på forhånd, så man slipper å bruke tid på å lete etter ting.

Vi rusler videre fra torvhallene i retning Strøget.

På veien ned ligger butikkene som perler på en snor, og vi nyter synet av en julepyntet gate.

Mmm det dufter brente mandler og vi må bort for å få en smak. De er rykende varme og veldig fristende.

Vi prøver å holde oss unna kjedebutikkene som vi har hjemme, og velger å bruke tid i nisjebutikkene. Det er så gøy å handle julegaver som man ikke finner hjemme.

Vi har alltid lyst på en ny julekjole, og til jul har man lov til å glitre litt. Det er ikke vanskelig å finne seg noe fint i København.

Det er en grå dag i København, men her på Strøget er det yrende liv og god stemning, så det glemmer vi fort. Mange av våre favoritt butikker ligger her.

På julemarkedet fikk vi varmet oss på gløgg, smakt på deilige kaker og kjøpt med litt julepynt hjem. Noen nye kuler til treet må vi ha hvert år. Lunsjen den tok vi på vår favorittrestaurant Sticks`n`Sushi, før vi ruslet mette og fornøyde tilbake til Torvhallene. Der ble posene fylt opp med alt vi trengte til juleverkstedet, og lugaren duftet så godt av jul på hele veien hjem.

En sjonglør fanger vår oppmerksomhet, og bak han ligger julemarkedet med alle de koselige bodene. Der finns det både julepynt og spiselige gaver.

Det er alltid godt å varme seg på en kopp varm gløgg når man rusler ute i gatene. Vi tar oss god tid til å kose oss underveis, istedenfor å bare haste fra plass til plass.

Hanne lurer veldig på hva dette er for slags kake, og får forklart at det er en ungarsk spesialitet som kalles chimneycake. Nå er det bare å klare å velge hvilken smak en skal kjøpe med hjem.

Her vi fikk noen nye tips til hvordan vi kan pynte pepperkakene når vi kommer hjem. Vi må ha noen store hjerter til å henge opp i vinduene.

Veldig fristende fudge, og vi klarer ikke velge hvilken smak vi skal ta. Så det blir en pose med litt av hvert i.

Det var umulig å gå forbi disse små pannekakene med masse flytende Nutella på. Det er tross alt jul bare en gang i året.

Hanne storkoser seg når hun får en pause med noe søtt til.

Vi rakk ikke lunsj på Smushi kafe denne gangen, men vi måtte titte innom for å kjenne på atmosfæren og beundre julepynten der.

Julemanden har hengt drakten sin til tørk utenfor Royal Smushi Cafe…

Gå ikke glipp av de fantastisk flott dekorterte julbordene på Illums Bolighus.

Vi elsker pynt og interiør, og blir stående å beundre de nydelige vindusdekorasjonene på Royal Copenhagen og Illums lenge.

Det er gøy å pakke inn gaver som man ikke finner her hjemme, og København er en by man aldri går lei. Det er sjarmerende små gater, fine nisjebutikker og spisesteder med spennende mat. Vi er så betatt og ikke minst fylt av julestemning når vi ankommer Oslo igjen.

Klem fra Lise, Sissel og Hanne (@snuppedupp, @hverdagslykkelise og @hanne_paalandet)