Fortsatt god sommer – ønskes med 5 gode tips

Kanskje er du midt i ferien, eller fortsatt venter på å begynne den? Uansett er avstanden til København kort og behagelig, iallfall om du velger sjøveien. Gå om bord på ett av våre to skip en ettermiddag i Oslo, tilbring noen herlige timer om bord med shopping, deilig mat, live musikk, bading, avslapping og en god natts søvn – og våkn opp til vennlige, danske stemmer bare minutter unna København sentrum.

Uansett om du er gammel eller ny Københavnvenn – her er noen av våre utvalgte sommertips.

 1. Havnebad 

Copencabana

Du trenger ikke dra ut av storbyen for å få deg en ren og herlig dukkert.

Ønsker du å kjøle deg ned etter en lang dag med shopping i stekende solskinn? Da kan du besøke ett av de mange havnebadene i København. Det finnes ett på Vesterbro, som heter Copencabana, og som har superrent og herlig vann. Vi har skrevet om anlegget før, her på bloggen. Copencabana finner du ved Havneholmen, foran Fisketorvets Cinemaxx.

AOK har en samlesak om ulike havnebad, og her er direkte link til Copencabana, der du blant annet kan finne åpningstider og lese om de ulike bassengene.

2. København fra vannet

Bilde fra GoBoat og Visit Copenhagen

Bildet er lånt fra GoBoat og Visit Copenhagen. Det gjelder også forsidebildet til denne saken.

Det finnes flere måter å oppleve København fra båt. Du kan ta en tur med Canal Tours kanalbåter, med avgang fra Nyhavn eller Gammel Strand. Kunnskapsrike guider lærer deg om byen og dens historie; dette er en flott måte å få med seg flotte arkitektoniske bygninger og serverdigheter i København. Om du heller ønsker å utforske på egen hånd, kan du hoppe av og på som du vil. Med Open Top Tours, hop-on hop-off gjelder billetten i 24 timer.

Er du en av de virkelig selvstendige, anbefaler vi at du leier en båt helt på egenhånd, fra GoBoat. Da er det du som er kaptein, og kan seile fredfullt og miljøvennlig omkring, til stillheten av båtenes elektriske motor. Hver båt tar inntil 8 personer.

Kan du ikke operere en båt sier du? Nesten hvem som helst kan kjøre disse båtene, så lenge du er over 18 år. Båtsertifikat er ikke påkrevd. GoBoat gir nødvendig opplæring, og anbefaler ruter etter hvor erfaren du er.

Det er dessuten fullt mulig å nyte et herlig måltid om bord. Kjøp med en pic-nic-kurv, en flaske vin eller andre kalde/varme drikker. Er du en av dem som liker å smøre nisten selv er det selvsagt også helt greit å ta med medbrakt.

Priser, booking og mer informasjon finner du her.

3. Det gode parklivet

Lunsj i parken med mat fra Irma

Herlig lunsj i parken Kastellet, i nærheten av Østerport.

Innimellom shopping og deilige danske smørrebrød på kroer og restauranter, anbefaler vi å ta turen til en av Københavns mange deilige parker. Turgåing, pic-nic, lesestund, lekestund og ettermiddagslur; dette og mere til er supre parkaktiviteter for store og små, par, single og familier.

Visit Copenhagen har laget en oversikt over 10 av de flotteste parkene her. Vi har tidligere skrevet om Frederiksberg Have i saken «Københavns ukjente perler» og «Romantisk date», og også svippet innom parken Kastellet, i saken «På sykkeltur i København».

4. Tivoli

DFDS_easterTrip-207

En av Tivolis mange populære attraksjoner er Stjernetårnet.

Det er umulig å lage en tipsliste fra København uten å nevne Tivoli. Vi elsker Tivoli, ikke bare de mange attraksjonene, men også de flotte grøntområdene og alle blomstene, som gjør parken til en severdighet i seg selv. Dessuten finnes det svært mange spisesteder på Tivoli, og ikke bare typiske «fast food» steder, men også italienskjapansk og kroatisk, for å nevne noe annet.

Ta en titt på saken vi la ut tidligere i år, med mange flotte bilder fra Tivoli, og kjenn reiselysten overmanne deg. Her kan du bestille TivoliCruise, og ønsker du en oversikt over flere barnevennlige aktiviteter i København, finner du det her. Eller du kan søke etter helt konkrete severdigheter her på bloggen, som Den Blå Planet og Zoo København.

5. Amager Strandpark

Bildekred. Amagerstrand.dk

Bildet er lånt fra amagerstrand.dk

Storbyferie = Strandferie. Det kan iallfall være det. Det eldste badeområdet i København er Amager Strandpark, som ligger kun 5 kilometer fra sentrum. Siden den ble grunnlagt i 1934 har parken endret utseende, og blitt til et riktig så lekkert badeområde.

Ut i fra den gamle stranden finner du nå en flott lagune som avgrenses av en menneskeskapt øy, med en ny strand. På øya vil du finne både en naturstrand, og en såkalt bystrand, og i lagunen er det lagt opp til en 1000 meter lang bane for svømmere og roere.

En riktig god sommerhilsen fra alle oss i DFDS Seaways Norge