En litt annerledes storbyferie, del 2

I del 1 av denne bloggposten, fortalte vi om hvordan vår Københavnopplevelse startet med sol og hvite strender bare en liten times kjøretur ut av storbyen. Nå var det på tide å sjekke ut hva en nybakt småbarnsfamilie kan finne på i sentrum av begivenhetene. For hvordan bor man, spiser man og tilbringer dagen i Kongens by med en baby som tar kvelden klokken syv?

Det enkle svaret på dette spørsmålet er au pair. Det har ikke vi – så vi måtte gjøre det beste ut av det. Hemmeligheten – fant vi ut – er å planlegge litt, men ikke for mye.

Sommerhilsen fra Henrik og familien 🙂 

1

Den viktigste delen av planleggingen for vår del, var å finne et barnevennlig hotell. Valget falt på Scandic Hotel Copenhagen som tilbyr family standard og superior rom på 26 kvadratmeter. Det gir god tumleplass for en liten familie. Utsiden av hotellet er kanskje ikke den mest staselige vi har sett, men det er jo som kjent det indre som teller – og her leverer Scandic veldig bra.

2

At Scandic Copenhagen er et barnevennlig hotell blir klart i det man kommer inn døren. Her introduseres barna for ”Sigge”, og hans legesyge regler. Ikke bare er det lov å oppføre seg som barn i restauranten, Sigge inviterer også til pannekakesmaking og skattejakt – med morsomme rebusoppgaver som er gjemt rundt omkring på hotellet.

3

Utsikten fra rommet var tipp topp. Hotellet ligger cirka fem minutters gange fra Rådhusplassen og starten på Strøget. Når man reiser med små barn er denne avstanden perfekt, da brosteinsgatene langs den lille gåturen har en tendens til å vugge barna i søvn. Forsøk derfor å time starte på dagen opp mot morgenluren til den lille, så får mor og far ro på seg til å ta en kaffe og snuse litt på shoppingfasilitetene.

4

Store og digge 180 cm dobbeltsenger gjør at både pode og foreldre får en god natts søvn. Man kan også bestille egen barneseng hvis man ønsker det.

5

Kule dekorasjoner på både vegger og tak må jo være stas å sovne til for en liten tass. Her ligger fotografen på sengen og tar bilde opp i taket.

6

Frokosten er inkludert i prisen og veldig bra. De har et eget bord med frukt og skjærefjøler slik at man kan kutte eller mose fruktbiter til de minste – eller du kan lage din egen ferske fruktsalat.

7

Så stort verktøy må til når man nekter å adoptere den norske ostehøvelen.

9

Det var flere enn oss som fikk mistanke om at «Sigge» sliter med gangsynet da han skulle besøke barna ved frokostbordet.

10

I barnerestauranten (lunsj og middag) kan barna forsyne seg fra en minibuffet, der menyen er satt sammen av Jamie Oliver. Restauranten har også TV, Playstation og eget lekerom. Voksne har selvfølgelig også lov til å spise der, og bestille mat og drikke fra restaurantmenyen.

12

I tillegg til et eget gjestenettverk du kan koble deg på, har hotellet har flere gratis internettstasjoner der du kan surfe så mye du vil.

13

Det er også supre konferansemuligheter hvis du får lyst til å invitere en kollega eller to på en snarvisitt.

14

Når det gjelder byen, så startet vi der det kanskje er mest naturlig å starte en helg i København. Vi sjekket ut Strøget.

15

Det er mange mennesker i København i juli, men byen er heldigvis stor nok for alle. Om du er på utkikk etter en ny venn har du relativt gode muligheter for å lykkes hvis du reiser dit om sommeren.

16

Ønsker du å oppleve litt sightseeing mens du er i byen er det gode muligheter for dette. En fin måte å gjøre det på er å kjøpe billett til en av kanalbåtene som viser frem København fra et litt annet perspektiv enn man kanskje er vant til. (foto: www.visticopenhagen.com). Se også Storbycruise sitt innlegg om havnerundfart, signert Cathrine Larsåsen, og besøk Strömma som tilbyr sightseeing her.

17

En annen måte å se byen på er ved å ta en guidet tur på Segway. Dessverre ikke så lett når man har med seg småbarn, men det ser jo gøy ut! Her fra Gråbrødretorv. Les mer om da DFDS egne ansatte testet ut segway her.

18

Hvis du ikke ønsker å delta i organisert sightseeing bør du sjekke ut www.copenhagenbicycles.dk. Her kan du leie sykler i alle størrelser og fasonger. Denne klassiske varianten får du for eksempel med sete og belter slik at barna sitter trygt. Litt større barn vel og merke. Det var også bemerkelsesverdig mange menn som brukte dem til å frakte sine koner hit og dit. (foto: flickr.com)

19

For vår del ble alle sightseeing-tanker lagt til side da det gikk opp for oss at hele byen er på salg i juli. Strøget er fint, men det anbefales også å sjekke ut gatene rundt, som er stappfulle av bra, hyggelige og kule butikk-konsepter. På Storbycruise har vi tidligere skrevet om den kule sneakersbutikken Naked her. Gå ett kvartal ut av Strøget og begynn med en gate. Fortsett ned neste gate der den forrige slutter og så er du i gang.

20

Det er alltid noe å se på i Køben, men her tror jeg faktisk vi har spottet den neste trenden innen gateunderholdning.

21

Må vise dem fra en annen vinkel også.

22

Etter å ha sett den svevende mannen syntes vi litt synd på den hodeløse karen som satt lenger nede i gata. Det skal ikke mange hjerneceller til for å skjønne at han har gjemt hodet under armen eller i gitaren eller et annet sted.

23

Bilde av en baby i drømmeland – i drømmeland.

24

Hvor kult er det ikke å våkne opp i en lekebutikk og få lov til å velge akkurat den leken du vil innenfor rimelighetens grenser?

25

Vi valgte å la dagene gå sin gang uten å legge for store planer, men det kan fort bli stressende å finne et egnet lunsjsted med mye folk i gatene og barnevogn på slep. Bruk derfor litt tid på å sjekke på forhånd og bestill et bord. Du kommer langt med å teste ut spisestedene som anbefales her på storbycruise.no. Første dagen reserverte vi bord på Michelin-anbefalte Sankt Annæ som ligger i Nyhavn. Litt dyrt, men spennende og digg meny som bør smakes. NB! Restauranten har feriestengt frem til 4.8.2014.

26

Dag nummer to spiste vi lunsj på Gråbrødretorv som er blitt en liten Københavnfavoritt for vår del. Her slipper du unna trøkket fra Strøget og kan nyte en god lunsj fra en av de mange spisestedene som ligger rundt plassen. Bordreservasjon er ikke nødvendig.

27

København er full av små og store grønne lunger, og kanskje viktigst av alt – den har mange benker. Det kommer godt med når føttene trenger en hvil, og om man ønsker å amme i ro og fred.

28

Etter et topp opphold i København var det på tide å vende nesen hjemover. DFDS har et superenkelt system for alle som reiser med bil. Reiser du med Commodore billetter dukker det til og med opp en blå linje som følger deg helt frem til billettluken og check-in.

29

Crown Seaways trives nok best til sjøs og hadde veldig lyst til å komme seg av gårde, men ikke uten oss.

30

Smarte filsystemer gjør det enkelt å kjøre om bord på båten. DFDS-ansatte sørger også for å veilede deg slik at du vet akkurat hvor du skal parkere.

31

I motsetning til turen fra Oslo der vi hadde med oss alt vi eier og har om bord, pakket vi denne gangen tingene vi trengte til overfarten i en felles bag. Smart og svært behagelig.

32

På turen hjem bodde vi i en Commodore Balcony lugar. Det er måten å reise på det. Egen lounge, egen inn- og utgang til akterdekket, og egen balkong i båtens ellevte og øverste etasje.

33

Ble vi sultne eller tørste var det bare å ringe room-service eller åpne døren til lugaren og tusle ut hit i sokkelesten. Her kunne vi forsyne oss med hva vi ville av snacks, vin, øl og andre forfriskninger.

34

Kort vei til uteservering med levende musikk på soldekk.

35

Til og med vindmøllene stilte seg pent på rekke for å vinke oss adjø.

36

Vi tok en tur ned under dekk der taxfree-shopen om bord har alt man kan ønske seg av blant annet merkeklær og gode drikkevarer til svært hyggelige priser. De har også godteri, leker og parfymeavdeling for å nevne noe.

37

Litt lek på rommet før den minste skulle i seng. Sengene i Commodore lugarene er så store og brede at det ikke var noe problem å sove med henne mellom oss på overfarten.

Da den minste var i seng bestilte mor og far middag fra room-service og trakk ut på vår egen balkong. Helt utrolig digg.

Da den minste var i seng bestilte mor og far middag fra room-service og trakk ut på vår egen balkong. Helt utrolig digg.

39

Tommel opp. Du skal anstrenge deg en hel del for å ha det bedre. Vi trengte ikke å anstrenge oss i det hele tatt.
40

Det var så fint at vi ble sittende til solen forsvant i havet.

42

Mens vi satt ved frokostbordet neste morgen, ble ferden innover fjorden foreviget av et familiemedlem på Nesoddlandet. Her litt nord for Drøbak med Håøya og Asponn i bakgrunnen. Moro å få et annet perspektiv på ting.

Med dette gjenstår det bare å si at København og DFDS var en kjempefin opplevelse, og har herved fått status som et supert ferieminne. Tusen takk for turen.