Det deilige apotek

Storbycruise blir møtt av Københavns hjerteligste smil. Innehaver Werner Ingemann av Det Lille Apotek tar i mot oss med åpne armer.

– Velkommen! Vi elsker nordmenn! Hva vil dere spise?

Nytt tilbud fra DFDS

Vi bestiller en DFDS-tallerken, og mens vi venter på herligheten forteller Ingemann om det nye samarbeidet mellom DFDS Seaways og det sagnomsuste vertshuset som har en historie helt tilbake til 1720.

Tilbudet han snakker om er nytt av året. Man kan bestille bord online samtidig som man bestiller sin reise på www.dfds.no, eller rett og slett ved å  ringe til DFDS Seaways Kundesenter  før man reiser.

– Vi skal alltid være et sted man kan slenge innom, og da er vi avhengig av å ha ledige bord til alle bordsettinger. Er du reisende med DFDS Seaways er det imidlertid sikrest å bestille på forhånd, smiler han.

Nordmenn har satt pris på stedet i veldig mange år. Tusenvis av reisende besøker apoteket hvert år, og Ingemann er sikker på at han fyller norske mager med deilige danske retter daglig.

– Jeg har mettet utrolig mange nordmenn, og jeg setter så stor pris på stemningen dere tar med dere. Det er alltid best å servere glade mennesker.

Ærværdig spisested

Som nevnt er Vertshuset svært gammelt. Werner Ingemann har drevet Det Lille Apotek siden 80-tallet, og kjenner stedets mange historier som om det var hans egen livshistorie.

– Det Lille Apotek er det eldste spistedet i København. Vi vet ganske sikkert at HC Andersen jevnlig innok måltider her hos oss. København hadde nemlig en storbrann i 1795, og dette stedet var et av de få i nærheten av HC Andersens hjem som ikke brant ned. Så han hadde vel kanskje ikke noe valg hvis han ville spise på et flott sted som var eldre enn han selv, sier Ingemann.

Hvis maten og stemningen var den samme den gang som den er i dag kan man være sikker på at den kjente danske forfatteren kom tilbake på grunn av gode opplevelser. Det Lille Apotek er en gave til alle som elsker dansk gjestfrihet, dansk matkultur og dansk historie.

Reserver ditt bord når du bestiller turen online på www.dfds.no, eller ta kontakt med DFDS Seaways sitt Kundesenter.

Har du spist på Det Lille Apotek? Del gjerne din historie i kommentarfeltet.

 

En ekte dansk matopplevelse. Sild, kylling, leverpostei og mer. Ølet er spesiallaget for Det Lille Apotek av Nørrebro Brygghus. Foto: Tor Lie

Sulten? Foto: Tor Lie

Den glade innehaver Werner Ingemann. Foto: Tor Lie

Rundt lunsj- og middagstider er stedet nesten alltid helt fullt. Hvis du drar mellom tidspunktene for måltidene er det noe lettere å få bord. Men nå kan du altså bestille bord via DFDS Seaways. Foto: Tor Lie