På sykkeltur til København

 

Sensommeren i København er helt fantastisk, byen er i et stille og rolig feriemodus – og været er selvfølgelig litt bedre enn i Oslo. Vi ankom København på fredag – la fra oss tingene våre i leiligheten vi hadde lånt av noen venner på Østerbro, og dro på Madklubben i Store Kongensgade. Madklubben er en konseptuell restautantkjede, og har flere avdelinger rundt om i byen. Vi var på Bistro-De-Lux i Indre by. Det lønner seg å bestille bord i forkant da det er en svært populært og ettertraktet restaurant.

Venners vennefest

Etter dette ble vi invitert på venners vennefest på en båt som lå ute ved Holmen, der ligger også den flotte Operaen og Teater-, arkitektur -og designskolen. Det er heller ikke noe problem å å være spontan i København. Vi dro innom nærmeste kiosk på veien og kjøpte to gode flasker med prosecco som vi medbragte til båtfesten. Selv om båten ikke var av DFDS-klasse var ikke akkurat stemningen noe å klage over.

København på sykkel

Lørdag morgen stod vi tidlig opp for å leie sykkel. Vi leide fra et sted som heter Pedal Atleten Østerport. Vi ville gjerne leie for 2 dager, men det var dessverre ikke mulig da de har stengt på søndager. Dette kan det være lurt å sjekke opp før du leier, slik at du kan sykle på søndag også.

København er som kjent svært godt tilrettelagt for sykler, og anbefales på det sterkeste som fremkomstmiddel. Sykkelleie koster ca 230 DKK per dag og de fleste steder krever et depositum på ca 500 DKK. En god investering for weekenden! Vi syklet til Bankeråt i Ahhlefeldtsgade for ekte dansk «morgenmad».

(Saken forts. under bildene) 

Morgenmat på Bankeråt

 

Bankeråt er et deilig sted med særegen surrealistisk interiør og nydelig mat. Her henger det dukkehoder ned fra taket og utstoppete dyr på veggene. Her serveres også komiske kombinasjoner på menyen. «Morgenkomplex» er eksempelvis en stor kaffe og 3 prince light for 39 DKK.

 

Morgenkomplex

 

Vi spiste vegetarbrunch med masse godt. Bankeråt ligger et steinkast unna Torvehallerne som blant annet Mathallen i Oslo er inspirert av. Perfekt utgangspunkt for videre eventyr.

Prøv kaffe på Coffee Collective. De er selverklærte og prisvinnende «coffee nerds» og har vanligvis tre forskjellige dagens kaffe fra alle mulige steder i verden. I tillegg trakter de hver enkelt kaffekopp, så den er garantert helt fersk.

Shopping! 

Etter «morgenmaden» var vi klare for shopping. Første stopp ble Episode i Larsbjornstraede (eller pisserenden som den heter blant de lokale!) Her har de stilige vintageklær til en rimelig sum. Vi kjøpte frakk fra Burberry, shorts fra Adidas og skjorter fra Ralph Lauren og Boss for under 1000 DKK. De hadde også masse annet fint vi hadde lyst på, men vi hadde ikke plass til mer bagasje på sykkelbrettet. Du kan se langt etter slike vintage butikker i Oslo!

Vi dro videre til COS i Strøget, en kleskjede med herre -og dameklær. Stilen er litt Filippa K og litt Acne – med andre ord klassisk skandinavisk design.

Pede&Stoffer i Klosterstræde er også verdt et besøk. Her fant vi et par Nike-sko, noen hundrelapper rimeligere enn i Oslo. Mellom slagene satt vi oss ned på et sted hvor de blant annnet har etter vår mening den beste ølen i byen, stedet heter Kruezeberg og ølen heter Ravensborg Rød.

 

Mye deilig øl på menyen.

 

Etter shoppingrunden måtte vi tilbake i Østerport for å levere sykkelen til utleiestedet. Parken Kastellet ligger rett ved – og vi kjøpte med oss ost, deilig dansk skinke og hvert vårt magsin fra nærbutikken Irma. Det ble en kontinental lunsj i parken.

 

Lunsj i parken med mat fra Irma

 

Middag på Manfreds

Denne kvelden hadde vi booket bord på Manfreds i Jægersborgsgade. Siden vi hadde levert fra oss sykkelen tok vi taxi – det er ikke så dyrt som i Oslo, men husk å levere visakortet ved starten av reisen. Manfreds er et sted for seg selv. Her er det kokken som bestemmer hva du skal spise, det vil si, du får lov til å velge om du vil spise kjøtt eller fisk- men det er også det eneste. Kokken serverer mange småretter som blant annet bouf de tartare med brødsmuler og kremete fyldig saus. Nam! Det går helt fint å ikke velge selv når maten er så god som på Manfreds.

Mette og fornøyde dro vi eventyrlystne videre til Riesen bar i Oehlenschlægersgade, Vesterbro. Her serverer de øl og drinker, og er også én av de stedene hvor det fortsatt er lov å røyke inne.

 

Riesen bar - lov å røyke inn

 

Deretter dro vi på en shabby og klassisk dansk bodega; McKluud, i beryktede Istedgade. Her er det jukebox, grønnlendere, sigarettrøyk i luften og billig øl. Vi besøkte også Bang&Jensen og Dyrehaven like i nærheten.

Vi avsluttet kvelden på hippe Jolene i Kødbyen. Et lite utested med ungt klientell og trendy housemusikk.

Søndag – dagen derpå og hjemreise

På søndag startet vi dagen med en sen lunsj på Laundromat i Elmegade, ved pulserende Nørrebro.

 

The Laundromat Café

 

Hjemover gikk vi langs søerne og opplevde Københavns avslappende søndagsstemning. Men, det beste skulle enda komme – nå var det tid for en herlig båttur hjem!

Hilsen Thea og Kyrre, en storbyopplevelse og sykkeltur rikere!

 

Jogging i København

 

Om bord på DFDS - med kursen for Oslo

 

Deilig å slappe av på lugaren

 

Deilig med en luftetur på dekk

 

På dekk en sensommeraften

 

Vin i solnedgang