Opplev «»Ishøjfyrstens» sensationelle grav på Glyptoteket

Ny Carlsberg Glyptotek er et kjent kunstmuseum i København med flotte malerier og skulpturer. Nå kan du oppleve den sensasjonelle graven til «Ishøjfyrsten» ved museet, fra 5.feb. til 5.mai. Dette er spennende for hele familien, og passer fint som en påskeaktivitet. Graven ble funnet i oktober 2007, og er datert til jernalderen (250-400 e.Kr.).

Graven regnes som et av at de viktigste arkeologiske funnene i Danmark i nyere tid. Årsaken til at graven skiller seg ut er på grunn av de fine romerske gavene fyrsten har fått med seg i graven, blant annet en stor gullring og et romersk vinsett i bronse. Mange synes to romerske glassbegre som fulgte med graven, pyntet med delfiner og båter, er de flotteste og mest spesielle gavene.

Arkeologer har funnet ut at årsaken til at «Ishøjfyrsten» er å finne i et stjerneformet hull fra en pilspiss lverst i kraniet. Fyrsten har sannsynligvis blitt drept i kamp.

Hvis du ønsker å vite mer om det spennende gravfunnet, besøk Glyptoteket i løpet av våren. Åpningstider og priser finner du her.