Happy Halloween på Tivoli København!

 

I ønske om å finne ut hvordan Halloween bør feires, dro vi på besøk til Tivoli i København. Foruten inspirasjon, fant vi også ut hvem vinneren av vår Halloweenkonkurranse er. Den glade vinneren er kontaktet:) 

IMG_0590

Tivoliets magiske inngangsparti prydes av et gigantisk gresskar.

Halloween er den katolske minnefesten for helgener og martyrer, som ikke har egen dag i kalenderen. Først rundt milleniumskiftet ble feiringen av dagen utbredt i Norge. Frem til da har det for det meste blitt sett på som en amerikansk tradisjon, hvor barn kler seg ut og går fra dør til dør – og tigger godteri med ordene «trick or treat». På norsk, «knask eller knep».

IMG_0521

Skal man feire Halloween, må man huske på utkledningen.

I feiringen er det vanlig å pynte med gjenstander som symboliserer døden og de levende døende. Som oftes kler vi oss som spøkelser, hekser, zombier, eller andre skumle antrekk. Og siden Halloween feires om høsten, har gresskaret blitt den mest populære pynte-gjenstanden, og grunnen til at svart og oransje er blitt de typiske halloween-fargene.

IMG_0595

Fugleskremsler, høy og gresskar. Fint på dagtid, skummelt på kveldstid.

I Norge har etterspørselen etter gresskar eksplodert de siste årene. Den har faktisk vært så stor, at den største delen av gresskarene som finnes i Norge blir dyrket i norsk jord. I Danmark er de i tillegg flinke til å benytte seg av matmulighetene et gresskar har, i stedenfor å kaste gresskaret i søpla. Et gresskar er nemlig veldig næringsrikt, og kan både stekes, kokes og bakes. Så om du har investert i et gresskar i år, er det det bare mangel på kreativitet som kan stoppe deg.


Tips: Tivoli åpner portene igjen 15.november, da er det duket for et julemarked og julestemning i tivoli .  Mer informasjon finner du her.