Det dufter godt mellom matvarene i Torvehallerne

 

Torvehallerne er stedet vi vender tilbake til, gang på gang. Det er noe magisk ved denne mathallen, som er like populær hos københavnerne som turistene. Kanskje er det det enomre utvalget av ferske råvarer, som dufter så himmelsk, som gjør at man bestandig vil tilbake? Eller kanskje det simpelthen er følelsen man sitter igjen med. Uansett grunn, det er ingen tvil om at det er mat og hygge i skjønn forening.

Kun 100 meter fra Nørreport Stasjon, finner du Torvehallerne, plassert på Israels Plads. Dette er et av Danmarks aller travleste stasjoner og et sentralt knutepunt i København. Til tross for dette er det en bedagelig stemning som ligger over torvet. Hver uke besøker intet mindre enn 60.000 mennesker markedet, som gjennom sine 60 forskjellige steder, tilbyr alt fra sesongens råvårer, ferske og flotte blomster, vilt, fisk, kaker, ost, vinbutikker, gourmetmat og delikatesser. I tillegg har de mange små restauranter, cafeer og kaffebarer. Du blir alltid møtt med dyktige og hyggelig fagfolk bak disken, som elsker å dele sin kunnskap og matglede.

Her finner du noe for enhver smak, for store og for små. Vil du vite mer om Torvehallerne, eller bli inspirert av innbydende bilder, anbefaler jeg å besøke deres Facebookside eller hjemmeside for mer informasjon.

 

IMG_0427

Solsikker på rekke og rad, klare for å bli kjent med sine nye eiere.

IMG_0587

En fersk ingefær-shot coming up. Skål!

Uten mat og drikke, duger helten ikke.

Uten mat og drikke, duger helten ikke.

I skjønn forening blant all verdens mat og drikke, finner du innbydende blomsterforhandlere. Prisen er heller ikke så aller verst.

På torvet finner du virkelig noe for en hver smak. De har til og med en egen grøt-cafè.

På torvet finner du virkelig noe for enhver smak. De har til og med en egen grøt-cafè.

IMG_8182

Ingenting er så godt som danske smørbrød.

IMG_8183

Cleaver`s egen kjøttmaker serverer deg gode råvarer til julematen.

IMG_8185

På Torvehallerne finner du alt du trenger til matlagingen. Enten du trenger en god kraft å lage suppe eller saus på, eller ønsker å kjøpe et smakfullt ferdigprodukt laget av ypperste kvalitet.

IMG_8188

I ostedisken kan du finne fine oster til hverdag og fest. Her får du god hjelp til å finne akkurat den osten du er på jakt etter.

IMG_8191

Frukt og grønt i lange baner.

IMG_8193

En kan ikke annet enn å smile og bli glad når man ser disse herlige fargene i høst-sola.

IMG_8194

Sesongens råvarer koser seg i solen, mens de venter på å bli plukket opp og lagt i handlenettet til en lystig kokk.

IMG_8195

5 om dagen, gjør godt i magen.

IMG_8196

Torvehallerne er også omgitt av ulike spisesteder

IMG_8197

Gresskar og persille

IMG_8201

Det er deilig å være norsk i Danmark, spesielt når du kan få tak i alt du trenger på ett og samme sted. Hva med litt økologisk vin?

IMG_8206

Eller hva med en aldri så liten hvetegress-juice eller en forfriskende smoothie laget på de sunneste råvarer?