Gjenbruksglede i København

 

Det finnes bøttevis av ulike butikker på Vesterbro og Nørrebro, men det var særlig to butikker som skilte seg ut da vi var i København. København K og Prag, begge et paradis, om du liker shopping av sjeldne lopper med sjel.

KØBENHAVN K

Inngangen til København K bare venter på at du skal tre over dørstokken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

København K har 2 butikker; en i Studiestræde 32, og en i Teglegårdstræde 4.

Butikkene ligger ganske nær hverandre, og har eksistert i mange år. De er en del av det populære området » Pisserenden», som er kjent for sine hippe, og til tider, litt alternative butikker. Butikken i Teglegårdstræde har et utvalg som særlig er populært hos de yngre, mens den andre butikken faller godt i smak hos de som er glad i litt mer eksklusive merker.

Gjenbruket i Teglegårdstræde er gjemt bort i en liten bakgård. Her finner du en av de største og beste gjenbruksbutikkene i København. Noen av plaggene er kanskje litt dyre, men til gjengjeld er det et magisk utvalg av fine og kule klær, til både kvinner og menn. Retro t-skjorter, pels, skinnjakker, sko, kjoler, skjorter og skjørt; butikken har virkelig alt! Plaggene er tatt godt vare på, og nøye plukket ut.

Det samme gjelder for butikken i Studiestræde. Men her finner man de mer tidsriktige plaggene, hvor tøyet er valgt ut etter hva som er trendy i motebildet. Så her kan man selvfølgelig finne Dr. Martens, College gensere i alle farger og varianter, og ikke minst  de berømte «boyfriend jeans» og skjorter. Butikken er en perle for moterikte københavnere – og turister.

(Saken fortsetter under kartet)PRAG SECOND HAND

IMG_0490

Prag finner du på Nørrebro, næmere bestemt i Nørrebrogade 45.Butikken er kjempestor og rommer virkelig alt du kan tenke deg. Det er nesten som å være på et kostymelager, eller i en godteributikk. Her finnes det klær for alle, både kvinner og menn, i alle aldre. Hvis du trenger en kjole til en spesiell anledning, er dette garantert stedet å lete. Tøyet hos Prag er i tillegg mye billigere enn hos København K, så her kan du virkelig gjøre mange kupp.


Tips:

  • Sjekk åpningstidene før du drar
  • Ta med deg kontanter
  • Ta med deg en pose til dine kupp, så sparer du miljøet

Hos Prag finner du alt som glitrer, fra lange kjoler til lekre sko, perfekt til julesesongen.

Vinter som sommer har gjenbruksbutikkene åpne. Vi var så heldige at det var sol og høst i København, da vi var der.

IMG_0941

Glede sprer seg i kroppen når man ser slike vakre kjøp som dette.

Prag i Nørrebrogade, krydrer utstillingsvinduene, slik at de blir innbydende og spennende.

I Studiestræde vil du også finne LP-plater, pyntegjenstander og annet nips til hjemmet.

IMG_0501

Den berømte «kjæreste-skjorten» i det behaglige stoffet flanell. Et varp!

Kofferten var tom da vi dro, og full av vakre og unike plagg dra vi dro. Vi kommer snart igjen!

Kofferten var tom da vi vendte nesen mot København, og full av vakre og unike plagg dra vi dro. Vi kommer snart igjen!

Hilsen fra Københavnvennen Iben 🙂