DFDS’ julekalender 23.12. Her er dagens konkurranse!

 

Vi har besøkt Cap Horn i Nyhavn, en restaurant med sjel og en atmosfære utenom det vanlige, med herlige servitører, som i disse juletider server deilig dansk julemat, i koselige lokaler.

I Nyhavn ligger restaurantene på rekke og rad, men Cap Horn skiller seg betraktelig ut, med sitt lune og sjarmerende interiør, og deres kvalitets råvarer. Det meste som serveres er nemlig økologisk, og spisestedet var et av de første stedene i Danmark som fremhevet tanker om økologi. Men det er ikke bare maten som gjør denne restauranten til en hyggelig opplevelse. For her har de også et øye for detaljer og det lille ekstra.

Det lille ekstra

Alle stoler og tallerkenene  i restauranten er forskjellige. Den unike samlingen er et resultat av at mange mennesker, ansatte som besøkene, har innhentet tallerkner i en årrekke, på loppemarked, på turer eller hos besteforeldre. For de som er i det litt mer romantiske hjørnet, er det mulig å få sitte ved «frierbordet», et bord plassert foran peisen i litt ekstra hyggelige omgivelser. Her har opptil flere gått ned på kne for å stille det store spørsmålet til sin utkårende.

Vinn storbycruise

Om du svarer riktig på vår konkurranse, kan du være den heldige vinner av et cruise i lugar med havutsikt for to personer, og et weekendopphold i København. Her får du bo på et valgfritt Arp Hansen i København. Mulighetene er mange, da de har hele 11 hotell du kan velge mellom. Du får bo i et deilig dobbeltrom, inkludert en flaske musserende og en superfin frokost. I dagens luke trekker vi to vinnere.

Konkurransen er nå avsluttet, vinneren kontaktes 27. desember. Takk for innsatsen, og velkommen tilbake til neste år.

Bla deg nedover for å se flere stemningsfulle bildeserie fra Cap Horn, og finn svaret på dagens kalenderspørsmål. Lykke til! 

Den fine utserveringen og det fine inngangspartiet skinner om kapp med Nyhavns flotte fasade.

Den fine uteserveringen og det fine inngangspartiet skinner om kapp med Nyhavns flotte fasade.

Servitørene på Cap Horn tar deg alltid godt imot, allerede ved inngangspartiet.

Servitørene på Cap Horn tar deg alltid godt imot:)

Cap Horn er en av de få resaturantene som har fått beholde sitt opprinnelige uttryk, fra tiden da Nyhavn får en en handelshavn. De gamle veggene, og det slitte gulvet setter sitt preg på den autentiske atmosfæren.

Cap Horn er en av de få restaurantene som har fått beholde sitt opprinnelige uttrykk, fra tiden da Nyhavn var en handelshavn. De gamle veggene, og det slitte gulvet setter sitt preg på den autentiske atmosfæren.

De små runde bordenen gjør lunsjen for de besøkende enda mer intim og koselig.

De små runde bordene gjør lunsjen for de besøkende enda mer intim og koselig.

Hva med husets egen økologiske juleøl til maten?

Hva med husets egen økologiske juleøl til maten?

Løgsild serveret med en cremet æggesalat af økologiske æg og hjemmelavet mayonnaise smagt til med karry.

Løksild serveret med en kremet eggesalat av økologiske egg og hjemmelaget mayonnaise smakt til med karri.

Klassisk landand serveres med svesker, æbler og hjemmelavet lun økologisk rødkål. Hertil små kartofler og en andeskysauce.

Klassisk landand serveres med svisker, epler og hjemmelaget lun økologisk rødkål. Med små poteter og en andeskysaus.

Resturantsjefen Katrine, forteller om Cap Horns historie og mat med stor entusiasme og innlevelse.

Restaurantsjefen Katrine, forteller om Cap Horns historie og mat med stor glede og innlevelse.

Cap Horn har en lang tradisjon ved å lage sin egen juleaquevit, som for mange av de besøkende er et av julens høydepunkter.

Cap Horn har en lang tradisjon ved å lage sin egen juleaquevit, som for mange av de besøkende er et av julens høydepunkter.

Etter julematen er fortært, spiser danskene en dessert de kaller for ris à l’amande, som kan sammenlignes med vår riskrem. På Cap Horn putter kokkene 20 mandler i «grøten», slik at alle de besøkende kan ta del av spenningsthrilleren, om hvem som vinner mandelen. Til jubel og glede hos gjestene.

Det blir ikke dansk jul uten Ris à l'amande med kirsebærsaus.

Det blir ikke dansk jul uten Ris à l’amande med kirsebærsaus.

Cap Horn ønsker deg velkommen, og en riktig god jul!