Spis din neste middag på Almanak!

I 2013 åpnet den danske kjendiskokken Claus Meyer stedet «The Standard», som huser både en jazzklubb, Københavns første moderne indiske restaurant Verandha og Michelinrestauranten Studio. Men her finner du også en noe rimeligere restaurant, Almanak, som serverer moderne dansk mat. Og dit dro vi på middag!

Almanak ligger på gateplan, og har plass til cirka 100 gjester. Innredningen er nordisk, lys og uhøytidelig. Her finner du både romantiske par, gode venner, og storfamilien som skal feire bursdag. Restauranten ligger rett ved havnen, og med store vinduer fra gulv til tak, gir det en herlig åpen romfølelse.

Vi lot oss imponere av fantastisk mat – som både ser bra ut og smaker fortreffelig – og priser som overhodet ikke er avskrekkende. Her får du virkelig valuta for pengene!

Dette er absolutt en restaurant vi anbefaler neste gang du skal til København. Og er du glad i jazz kan du jo avslutte kvelden én etasje opp, i jazz-klubben.

Om sommeren har Almanak også en uteservering med 50 plasser, og med flott utsikt over havnen.

Claus Meyer, hjernen bak «The Standard», var også mannen som startet NOMA i sin tid, og som etablerte konseptet Meyers Madhus, som vi også har skrevet om her på bloggen.

Beste hilsen København-vennen Camilla 🙂 

Ps. Grupper som reiser med DFDS kan, samtidig som resten av reisen bestilles, forhåndsbestille lunsj på Almanak, samt inngangsbillett til Jazz Club.

The Standard

Den signaturgrønne bygningen er veldig synlig fra sjøsiden, om du tøffer forbi. I en kanalbåt for eksempel. 🙂

The Standard bygningen

The Standard rommer hele fire konsepter: Almanak, Jazzclub, Verandah og Studio.

Almanak

Mørke tregulv, hvite vegger og god belysning, skaper fine kontraster og en hyggelig stemning.

Almanak Interior

Det kan nok være lurt å reservere bord, for denne restauranten er populær. Vi var der en torsdagskveld, og da var det helt fullt.

Menyen Almanak

Det serveres både frokost, lunsj og middag her.

Almanak servitørene

Det var hektisk for servitørene denne kvelden, men likevel god service – hele veien.

Øl Meyers Almanak

I tillegg til mye annen god drikke, kan du blant annet bestille Meyers eget øl.

Rett Almanak

Bakt torsk, blåskjellsuppe med sprøtt brød og vår hvitløk.

Blekksprut Almanak

Grillet dansk blekksprut med estragon, skummende potetsuppe og potetchips. Servert i glass.

Standard_img_9994

Deilige poteter med olje og reddik.

Standard_img_9997

Kylling Danoise med grønn asparges og potetchips.

Lammemiddag Almanak

Braisert og grillet lam med grønne asparges – og en herlig grønn saus som smakte utsøkt, men vi kan ikke helt huske hva den bestod av. 🙂

Baren Almanak

Om du må vente på bord, eller kommer litt for tidlig, kan du for eksempel nyte en kald en i baren.

Jazzclub Almanak

Vi avsluttet kvelden med noen smekre toner, fra annen etage.