En smak av Italia

Klokken er seks, og det suser pizzaer ut i et voldsomt tempo fra ovnene i Little Italy ombord på DFDS. Restauranten er full av alle mulige slags folk, her smiler og spiser både barnefamilier, voksne par og ungdommer på tur. For hvem liker ikke pizza?

Little Italy er den mest uformelle restauranten ombord, og tar ikke imot bordbestillinger. Praten går livlig rundt bordene mens servitørene leverer den ene pizzaen etter den andre. Innimellom fyker det også spaghetti ut av kjøkkenet. Menyen, som har forandret seg et par ganger siden restauranten åpnet i 2014, består nemlig nå av to forretter, to pastaretter, og ni pizzaer, samt tre desserter.

Pizza_nov2015__mg_6232

Sprø skorpe og myk i midten. Det er god pizza det!

Her er det med andre ord noe for enhver smak, fra klassikeren Pizza Margheritaen, til den mer avanserte Pizza Valtellina, som har taleggio-ost og Bresaola, en slags skinke av storfekjøtt. For kjøkkensjef Martin Bang-Hansen handler det om at alle pizzaene på menyen smaker skikkelig godt.

Kjøkkensjef Martin med kokkene i et litt roligere øyeblikk i restauranten

Kjøkkensjef Martin med kokkene i et litt roligere øyeblikk i restauranten

– Vi har fra dag en vært opptatt av å bruke skikkelige råvarer og lære av folk som virkelig vet hva de driver med, forklarer Martin.

Little Italy importerer til og med en del spesialvarer fra Italia, så her får du en skikkelig italiensk opplevelse midt mellom Oslo og København.

Pizza er populært blant både voksne og barn.

Pizza er populært blant både voksne og barn.

Og selv om pizzaene fyker ut fra kjøkkenet i stor fart, er det en møysommelig prosess som ligger bak.

– Bunnen er laget på en surdeig som får stå i cirka ett døgn før den blir bakt ut, forteller Martin. Resultatet er en tynn bunn som likevel klarer å bære alt fyllet, og sprø og seig skorpe.

Stemningen i Little Italy er uformell og hyggelig.

Stemningen i Little Italy er uformell og hyggelig.

Pizza er ganske rask mat å lage, så man venter aldri lenge på maten i Little Italy. Før du vet ordet av det suser pizzaen fra steinovnen og ut på bordet.

Pizzaen jeg spiste var supert satt sammen, med god skorpe, passe med fyll og rykende varm. Om du vil spise med bestikk eller hendene bestemmer du selv, her tipper jeg selv italienerne ikke er enige om hva som er riktig. I tillegg bestilte jeg en carpaccio av oksemørbrad, som kom servert med ruccola-salat, artisjokker, parmesan, sitron og olivenolje til forrett som satt som et skudd.

Til dessert kan man få klassikere som Tiramisu eller profiteroler, men som så ofte når jeg spiser ombord på DFDS var det rett og slett ikke plass til mer mat 😃

Buon appetito fra Mats!