Er du glad i søte saker, er det i seg selv god nok grunn til å seile med DFDS til København. For det bakes og lages enormt mange kaker og søte fristelser om bord på skipet. Så la oss ta deg med på en reise innom alt fra gelékaker, bløtkaker og gulrotkaker til kammerjunker og romkuler.
Men denne saken kommer også med en liten advarsel: Etter å ha sett disse bildene har du garantert vann i munnen – og et stort søtsug.
Beste hilsen København-vennen Camilla 🙂
Danske Tommy Aakjær er kjøkkensjef på Pearl Seaways, og har full kontroll på all maten som serveres. Også dessertene. Her viser han frem mange av alle de søte fristelsene som lages om bord.
Fra dessertbuffeten på Pearl. Fristende å smake på alt, men i dette tilfellet blir nok magen mett før øyet. For ordens skyld, dette er bare en liten del av hele utvalget. Det kommer mer!
Gjett hvor mange bløtkaker som spises på en tur? Kjøkkensjefen forteller at det går med hele 20 bløtkaker av denne størrelsen på et minicruise, altså tur-retur Oslo-København.
Dette er noe så spennende som en gelékake med pistasjnøtter. Om du foretrekker andre smaker, lages det også gelékaker med appelsin og jordbær.
Dette ser litt ut som julekaker, men det er kammerjunkere, søte krydrede småkaker. De spises som garnityr til «kærnemelkskoldskål», en dansk, tradisjonsrik sommerdessert.
Her er koldskålen med kjernemelk, og så legger du oppi kammerjunkerne og jordbær. Danskene ELSKER denne retten!
Dette er sitronmuffins med noe så lekkert som blåbærostetopping!
Disse gulrotkakene med appelsintopping er også kjempegode!
DFDS har også flere gluten- og laktosefrie alternativer, som disse solbærmousse-kakene.
Hele dette bordet inneholder alternative desserter for allergikere; her er alt gluten- og laktosefritt. (Men det kan forekomme spor av gluten, da all maten lages på det samme kjøkkenet).
Hva med en skål soyamelk med fruktgrøt?
Eller hva med ekte, danske jordbær? Hele 120 kilo jordbær går med på turen Oslo-København-Oslo.
Jordbær, ananasbiter og melonbiter til de som vil supplere med et litt sunnere alternativ.
Disse müslibarene med blant annet rosiner og nøtter er veldig populære.
Det er også disse romkulene.
Så hvem er det som lager alle disse kakene? Jo det er denne helten her, konditor Anders Andersen. Han har jobbet hos DFDS i 6 år, og lager kaker og desserter i et imponerende tempo! Sammen med kun én annen baker, lager de alle kakene og dessertene. Her viser Anders frem noen lekre marsipanklubber, som har fått navnet «Trestammer». De selges på cafeen Baresso.
Anders har alltid vært glad i kaker, men innrømmer at det ikke blir mye småspising mens han baker. Her er det sjokoladeruter som skal lages.
Hva er likheten mellom en murer og en kakebaker? Å se Anders lage kaker gir definitivt assosiasjoner til mureryrket.
Jeg poserer sammen med konditor Anders.
Ble du sulten av å se alle disse gode kakene og dessertene? Om du booker en tur med DFDS, kan du smake på alt sammen! Les mer på dfds.no. Velkommen om bord!