Se våre søte fristelser

Er du glad i søte saker, er det i seg selv god nok grunn til å seile med DFDS til København. For det bakes og lages enormt mange kaker og søte fristelser om bord på skipet. Så la oss ta deg med på en reise innom alt fra gelékaker, bløtkaker og gulrotkaker til kammerjunker og romkuler.

Men denne saken kommer også med en liten advarsel: Etter å ha sett disse bildene har du garantert vann i munnen – og et stort søtsug.

Beste hilsen København-vennen Camilla 🙂

Danske Tommy Aakjær er kjøkkensjef på Pearl Seaways, og har full kontroll på all maten som serveres. Også dessertene. Her viser han frem mange av alle de søte fristelsene som lages om bord.

Danske Tommy Aakjær er kjøkkensjef på Pearl Seaways, og har full kontroll på all maten som serveres. Også dessertene. Her viser han frem mange av alle de søte fristelsene som lages om bord.

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4082

Fra dessertbuffeten på Pearl. Fristende å smake på alt, men i dette tilfellet blir nok magen mett før øyet. For ordens skyld, dette er bare en liten del av hele utvalget. Det kommer mer!

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4083

Gjett hvor mange bløtkaker som spises på en tur? Kjøkkensjefen forteller at det går med hele 20 bløtkaker av denne størrelsen på et minicruise, altså tur-retur Oslo-København.

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4085

Dette er noe så spennende som en gelékake med pistasjnøtter. Om du foretrekker andre smaker, lages det også gelékaker med appelsin og jordbær.

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4086

Dette ser litt ut som julekaker, men det er kammerjunkere, søte krydrede småkaker. De spises som garnityr til «kærnemelkskoldskål», en dansk, tradisjonsrik sommerdessert.

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4104

Her er koldskålen med kjernemelk, og så legger du oppi kammerjunkerne og jordbær. Danskene ELSKER denne retten!

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4094

Dette er sitronmuffins med noe så lekkert som blåbærostetopping!

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4096

Disse gulrotkakene med appelsintopping er også kjempegode!

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4098

DFDS har også flere gluten- og laktosefrie alternativer, som disse solbærmousse-kakene.

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4118

Hele dette bordet inneholder alternative desserter for allergikere; her er alt gluten- og laktosefritt. (Men det kan forekomme spor av gluten, da all maten lages på det samme kjøkkenet).

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4121

Hva med en skål soyamelk med fruktgrøt?

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4109

Eller hva med ekte, danske jordbær? Hele 120 kilo jordbær går med på turen Oslo-København-Oslo.

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4110

Jordbær, ananasbiter og melonbiter til de som vil supplere med et litt sunnere alternativ.

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4116

Disse müslibarene med blant annet rosiner og nøtter er veldig populære.

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4117

Det er også disse romkulene.

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4125

Så hvem er det som lager alle disse kakene? Jo det er denne helten her, konditor Anders Andersen. Han har jobbet hos DFDS i 6 år, og lager kaker og desserter i et imponerende tempo! Sammen med kun én annen baker, lager de alle kakene og dessertene. Her viser Anders frem noen lekre marsipanklubber, som har fått navnet «Trestammer». De selges på cafeen Baresso.

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4133

Anders har alltid vært glad i kaker, men innrømmer at det ikke blir mye småspising mens han baker. Her er det sjokoladeruter som skal lages.

dfds_kobenhavn_sotkjokken__4140

Hva er likheten mellom en murer og en kakebaker? Å se Anders lage kaker gir definitivt assosiasjoner til mureryrket.

Jeg poserer sammen med konditor Anders.

Jeg poserer sammen med konditor Anders.

Ble du sulten av å se alle disse gode kakene og dessertene? Om du booker en tur med DFDS, kan du smake på alt sammen! Les mer på dfds.no. Velkommen om bord!