Fra og med 4. november og helt frem til julaften, inviterer DFDS til jul om bord på sine båter. Da åpner julebufféen i restauranten 7 Seas, og de ansatte gleder seg til nok en jul kunne servere både norsk og dansk julemat, i tillegg til mange andre deilige salte og søte fristelser. For mange gjester er dette deres aller første møte med årets julemat, og forventningene er derfor store!
Ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, and, svinefilet, laks, sild, klejner, ost… Dette er bare en liten del av det du kan forsyne deg med fra den store, lekre julebuffén i restauranten. Og har du ikke julestemning før måltidet har begynt, kan vi nesten garantere at den har kommet snikende underveis i måltidet 🙂
Med lav julemusikk over høyttalerne, en julepyntet restaurant og deilig lukt av ribbe, pinnekjøtt og gløgg, er det umulig ikke å komme i god stemning.
I november og desember går skipene rett og slett i julemodus! Da passer det perfekt å invitere med venner og familie på en førjulstur til København. I julen spiser dessuten alle barn opp til 11 år gratis, om familien bestiller julebuffé-måltidet hjemmefra, før avreise. Les mer om 7 Seas og buffépriser her.
Her er noen av de ansatte om bord på Pearl Seaways, som venter på at kveldens første restaurantgjester skal innta 7 Seas og nyte god mat fra årets julebuffé.
De ansatte om bord er veldig stolte av årets julebuffé! Den har et enormt stort utvalg, kvaliteten er gjennomgående høy, og det finnes noe for enhver smak av både varme og kalde retter.
Er du vegetarianer, eller ønsker du å begynne måltidet med friske salater og grønnsaker, finnes det mange alternativer å velge mellom.
En dansk «julefrokost» begynner som regel med litt fisk, som sild eller laks.
Hele fem sorter sild – og tilbehør som kapers, rødløk og rogn – kan friste en sulten mage.
Det finnes mye deilig sjømat i restauranten, verdt å sjekke ut!
Det er nesten som om vi kan lukte pinnekjøttet, når vi ser dette bildet her. Surkålen er nok først og fremst ment for de som spiser ribbe, men det er selvsagt lov å blande akkurat det man selv ønsker!
Møt Dan Olsson (til venstre) og Christian Grahn. Dan er kjøkkensjef på Pearl Seaways, og ansvarlig for over 20 kokker om bord. Christian er restaurantsjef, og sammen passer de på at både ansatte og gjester får en super opplevelse om bord.
I julen er det spesielt hyggelig å jobbe, fordi gjestene er i så godt humør, og det er nesten bare nordmenn om bord. Mange kommer i grupper, og felles for de aller fleste er at de tar seg tid til å sitte lenge ved bordene – og kose seg.
Fritert rødspette med en skvis sitron er en ekte dansk klassiker, som også mange norske barn er glad i.
I løpet av 2016 har bufféen fått en oppgradering med blant annet nye, delikate serveringsgryter og -fat. Disse kommer også til sin rett når det julematen serveres.
Du kan ikke ha en dansk julebuffé uten and! Som er det flest dansker spiser på julaften.
Her er Dan i gang med å forberede en juletallerken, med noen av sine favoritter.
På Dans juletallerken finner vi både and, skinkestek, oksekjøtt, rødkål, karamelliserte poteter, kålrotstappe, svisker, tranebær – og litt grønt på toppen!
Rakørret er kanskje ikke noe alle liker, men om du ikke har prøvd før kan vi love at denne er kjempegod! Med flatbrød og rømme.
For de søthungrige kan 7 Seas friste med ulike julekaker, som smultringer, klejner og brunkaker.
Og er du glad i ost (og har plass igjen i magen) er det mulig å ta seg en liten ostebit med kjeks og druer også.
Kokkene sørger for løpende å fylle opp bufféen.
Nytt i år er gløgg på menyen. Med mandler og nøtter for de som liker det.
Dempet belysning gir en god atmosfære i hele restauranten.
Vi i DFDS håper store og små – til lands og til vanns – får en fredelig førjulstid 🙂