Julebuffé til sjøs

Fra og med 4. november og helt frem til julaften, inviterer DFDS til jul om bord på sine båter. Da åpner julebufféen i restauranten 7 Seas, og de ansatte gleder seg til nok en jul kunne servere både norsk og dansk julemat, i tillegg til mange andre deilige salte og søte fristelser. For mange gjester er dette deres aller første møte med årets julemat, og forventningene er derfor store! 

Ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, and, svinefilet, laks, sild, klejner, ost… Dette er bare en liten del av det du kan forsyne deg med fra den store, lekre julebuffén i restauranten. Og har du ikke julestemning før måltidet har begynt, kan vi nesten garantere at den har kommet snikende underveis i måltidet 🙂

 

Med lav julemusikk over høyttalerne, en julepyntet restaurant og deilig lukt av ribbe, pinnekjøtt og gløgg, er det umulig ikke å komme i god stemning.

Med lav julemusikk over høyttalerne, en julepyntet restaurant og deilig lukt av ribbe, pinnekjøtt og gløgg, er det umulig ikke å komme i god stemning.

I november og desember går skipene rett og slett i julemodus! Da passer det perfekt å invitere med venner og familie på en førjulstur til København. I julen spiser dessuten alle barn opp til 11 år gratis, om familien bestiller julebuffé-måltidet hjemmefra, før avreise. Les mer om 7 Seas og buffépriser her. 

dfds_2016_buffet_img_4614

Her er noen av de ansatte om bord på Pearl Seaways, som venter på at kveldens første restaurantgjester skal innta 7 Seas og nyte god mat fra årets julebuffé.

De ansatte om bord er veldig stolte av årets julebuffé! Den har et enormt stort utvalg, kvaliteten er gjennomgående høy, og det finnes noe for enhver smak av både varme og kalde retter.

dfds_2016_buffet_img_4539

Er du vegetarianer, eller ønsker du å begynne måltidet med friske salater og grønnsaker, finnes det mange alternativer å velge mellom.

dfds_2016_buffet_img_4556

En dansk «julefrokost» begynner som regel med litt fisk, som sild eller laks.

dfds_2016_buffet_img_4560

Hele fem sorter sild – og tilbehør som kapers, rødløk og rogn – kan friste en sulten mage.

dfds_2016_buffet_img_4665

Det finnes mye deilig sjømat i restauranten, verdt å sjekke ut!

dfds_2016_buffet_img_4576

Det er nesten som om vi kan lukte pinnekjøttet, når vi ser dette bildet her. Surkålen er nok først og fremst ment for de som spiser ribbe, men det er selvsagt lov å blande akkurat det man selv ønsker!

dfds_2016_buffet_img_4602

Møt Dan Olsson (til venstre) og Christian Grahn. Dan er kjøkkensjef på Pearl Seaways, og ansvarlig for over 20 kokker om bord. Christian er restaurantsjef, og sammen passer de på at både ansatte og gjester får en super opplevelse om bord.

I julen er det spesielt hyggelig å jobbe, fordi gjestene er i så godt humør, og det er nesten bare nordmenn om bord. Mange kommer i grupper, og felles for de aller fleste er at de tar seg tid til å sitte lenge ved bordene – og kose seg.

dfds_2016_buffet_img_4628

Fritert rødspette med en skvis sitron er en ekte dansk klassiker, som også mange norske barn er glad i.

dfds_2016_buffet_img_4631

I løpet av 2016 har bufféen fått en oppgradering med blant annet nye, delikate serveringsgryter og -fat. Disse kommer også til sin rett når det julematen serveres.

dfds_2016_buffet_img_4642

Du kan ikke ha en dansk julebuffé uten and! Som er det flest dansker spiser på julaften.

dfds_2016_buffet_img_4647

Her er Dan i gang med å forberede en juletallerken, med noen av sine favoritter.

dfds_2016_buffet_img_4660

På Dans juletallerken finner vi både and, skinkestek, oksekjøtt, rødkål, karamelliserte poteter, kålrotstappe, svisker, tranebær – og litt grønt på toppen!

dfds_2016_buffet_img_4663

Rakørret er kanskje ikke noe alle liker, men om du ikke har prøvd før kan vi love at denne er kjempegod! Med flatbrød og rømme.

dfds_2016_buffet_img_4679

For de søthungrige kan 7 Seas friste med ulike julekaker, som smultringer, klejner og brunkaker.

dfds_2016_buffet_img_4528

Og er du glad i ost (og har plass igjen i magen) er det mulig å ta seg en liten ostebit med kjeks og druer også.

dfds_2016_buffet_img_4696

Kokkene sørger for løpende å fylle opp bufféen.

dfds_2016_buffet_img_4700

Nytt i år er gløgg på menyen. Med mandler og nøtter for de som liker det.

dfds_2016_buffet_img_4706

Dempet belysning gir en god atmosfære i hele restauranten.

Vi i DFDS håper store og små – til lands og til vanns – får en fredelig førjulstid 🙂