Det er alltid sommer i Botanisk Have

 

For en tid tilbake var Iben på en solfylt tur til København og Botanisk Have. Det ser ut som om de hadde en bedre sommer da enn det vi har hatt i år. Her kommer derfor en påminnelse om at det alltid er sommer i drivhusene i Botaniske Have hvor du kan nyte frodige vekster uansett årstid. 

Midt i hjertet av København, ligger Botanisk Have, et fantastisk sted, for alle i alle aldere. Hagen er først og fremst til bruk for forskning, undervisning og formidling, og er en del av universitetet i København. Hagen huser noen av verdens største planter, blomster og sopp fra hele kloden, alt i fra kaktuser, trær, planter fra regnskogen, til kjøttetende planter og nydelige blomster. Å gå rundt i de ulike drivehusene er en fryd for øyet, men pass på å dra når drivhusenen er åpne, da de kan være stengt på ulike dager. Her kan du sjekke åpningstidene:)  

Foruten å være Danmarks største samling av levende og ville planter, er også hagen et fint sted å gå tur, og er absolutt et must for sjelefreden, nyforelskede og lesehester. Omgivelsene er så fine at det er vanskelig å dra fra parken uten et smil om munnen.  Bli med inn i Botanisk Have og få noen smakebiter på hva du kan forvente deg:)  Og det beste av alt, det er helt gratis!

Hilsen København-vennen Iben:) 

I det du kommer inn i Botanisk Have blir du møtt av denne koselige blomsterbutikken.

I butikken kan du kjøpe nyslynget honning, blomsterfrø og masse annet spennende:)

Dette majestetiske synet møter deg inne i parken.

Nydelige vannliljer og ender i skjønn harmoni.

Vannliljer i et blikkstille vann:)

Et par slapper av på bryggen og nyter stillheten.

Rundt om i hagen er det mange fine stier man kan utforske:)

Dette er hovedbygge til Botanisk Have, og i området rundt dette bygget er det mange forskjellige drivhuset med planter fra hele verden:)

Grønt er skjønt!

Gartneren koser seg med arbeidet:)

I denne fine bilen kan du få kjøpt deg en kopp kaffe eller annen lesk og nyte den vakre utsikten.

 

Kristin er fornøyd med opplevelsen:)

God stemning i en av hagens mange steder å ta en pust i bakken:)

Flere bilder fra de ulike drivhusene og hagen kan du se under her 🙂 

DSCF9564

 

DSCF9565

 

 

DSCF9566

 

 

DSCF9551

 

DSCF9550

 

DSCF9553

 

DSCF9539

 

DSCF9536

 

På kartet under ser du hvordan du finner Botaniske have 🙂