Sensommer i Nyhavn – Nyhavns Færgekro

Det er deilig å være norsk i Danmark. Den innholdsrike byen yrer av liv, ikke minst på byens mange uteserveringer, for eksempel i Nyhavn. Nyhavn er et av de mest besøkte turistmålene i København med sine fargeglade fasader og populære spisesteder som er åpne langt ut på høsten.

Nyhavns Færgekro er et sted som mange som besøker København har på listen sin. Det historiske og lyse lokalet er fredet, og kan huse hele 375 spisende gjester om gangen.

Stedet har spesialisert seg på dansk mat og sild. I tillegg til et imponerende sildebord til daglig, arrangerer de sildemesterskap hvert år i februar. Hit kommer sildeglade skandinavere, og deltagerne disker opp med til sammen 10-12 sildetyper. Til dette serveres det minst 20 slag brennevin. Brennevinet skjenkes av en ansatt som har jobbet på Nyhavns Færgekro i ikke mindre enn 43 år. Hun lager selv essensen til brennevinet.

Jeg fikk gleden av å spise en deilig – og stor – lunsj på Nyhavns Færgekro. Her fikk jeg prøve både en tallerken med klassiske og ikoniske danske smørbrød, i tillegg til dagens tre-retters middag. Deilige, friske råvarer som både smaker godt og er en fryd for øyet.

En lunsj som både var en fryd for øyet og magen.

 

Klassiske danske smørbrød, serveres med forskjellige typer brød.

 

Til forrett fikk vi fantastisk løyrom.

Kokt torsk med poteter og klassiske danske toppinger som hovedrett.

En dessert som faller i smak hos både små og store; nystekte pannekaker med vaniljeis.

Fantastisk sildebord hvor du selv bestemmer hva du har lyst til å smake på, med et imponerende utvalg av brennevin.

Med 375 sitteplasser trenger du som regel ikke å bekymre deg for å finne et sted å sitte.

I tillegg til å være et av Nyhavns ikoniske spisesteder var dette også i sin tid det eneste stedet i Danmark man kunne kjøpe billetter til Titanic. På tross av den tragiske historien er det fortsatt spennende å se hvordan lokalene bærer med seg preg fra den tiden. Er man heldig med lyset kan man se avtrykk av eksotiske destinasjoner som Canada og Syd-Amerika på vinduene.

Er du i København er Nyhavn alltid en god ide – hilsen København-vennen Sigrun 🙂