På vei mot et nytt kulinarisk nivå

Michelin- og gourmetmat er kjempestort verden over, og Norden har kastet seg inn i kampen om stjernene.
Hva menes egentlig med «god mat» og hva forbindes med en Michelin-stjerne? For DFDS handler det om kvalitet, sunnhet, innovasjon og service. Dette har lenge vært fokuset i den eksklusive skipsrestauranten Marco Polo, på Københavnbåtene, Crown og Pearl.

Vi strekker oss mot stjernene

Nå strekker vi oss enda lenger, og løfter vår restaurant til de høyeste nivåer. Vår største drøm er en Michelin-stjerne, og vi har satt oss ned for å se, hvor tett på vi kan komme. Vi har åpnet et helt nytt kjøkken, med en ny meny og med hjelp utenfra. Marco Polo ble i våres gjenfødt som gourmetrestauranten Sjø. I kjernen ligger en lekker meny basert på de lokale råvarene vi seiler forbi hver eneste dag. Ingrediensene er nøye utvalgt for å gi den best mulige kulinariske opplevelsen.

Hjelp til reisen

Vi har ansatt Søren Westh, tidligere Noma-kokk, til å hjelpe oss på reisen. I tillegg har Christian Mortensen fått rollen som kjøkkensjef. Han har tidligere arbeidet på Kul i Kødbyen og The Paul i Tivoli. Sistnevnte holdt på en Michelin-stjerne i hele 7 år. Med denne hjelpen ønsker DFDS å være blant de beste – og vi satser på å tilby herlig matkunst til våre gester fremover.

Det krever hardt arbeide

Vi har rullet opp ermene og gjennom seks episoder, kan du følge vår kamp og våre utfordringer mot den store drømmen. Kan vi tilby en enestående kulinarisk reise for våre gjester og andre matentusiaster? Kan vi levere nettopp det som kreves for å motta en Michelin-stjerne? Uansett om vi noensinne får en stjerne, ønsker vi å bevise overfor våre gjester, at vi kan noe unikt når det kommer til mat.

Reisen mot stjernen episode 1

Reisen mot stjernen episode 2

Reisen mot stjernen episode 3

Reisen mot stjernen episode 4

Reisen mot stjernen episode 5

Reisen mot stjernen episode 6