København! Verdens beste by – hele året.

Nydelige Nyhavn

Det er noe helt spesielt med København. Mens vi her hjemme alltid har visst at den danske hovedstaden er en deilig by, har Lonely Planet nå kåret København til verdens beste by å besøke i 2019, med tilnavnet «The Capital of Cool.» Uansett hvilken årstid eller måned du besøker København, er det alltid mye å se og gjøre – og 2019 er det perfekte året for å oppleve alt det byen har å by på!

I denne saken gir vi deg flere gode grunner til å ta turen til hovedstaden Cool. Du får tips om attraksjoner, hyggelige aktiviteter, kule events både om bord på Københavnbåten og i verdens beste by. Gjør deg klar for flere spennede måneder og turer resten av året.

Vårlige april

Deilige, etterlengtede vår – velkommen skal du være! Vårens herligste begivenhet og et must see, er blomstringen av de vakre kirsebærtrærne. De nydelige og magiske trærne finnes flere steder i hovedstaden, blant annet på Bispebjerg Kirkegård, i Botanisk Have og Langelinie. Det avholdes dessuten en egen festival ved Langelinie Park. Unn deg et cruise og møt den blomstrende våren i København!

I april er det også påskeferie, og for dere som er store Tivoli-fan, så åpner Sommer i Tivoli allerede 4. april. Bli med bak portene til nok en herlig sesong med sukkerspinn, karuseller, blomster og kule spill.

Du kan også glede deg til Fredags Rock som starter i april i Tivoli. Det avholdes 24 forskjellige konserter på fredager fra aprilmåned til september. Programmet er ennå ikke sluppet, men vi gleder oss vilt til å se årets artister.

Kirsebærblomster på Bispebjerg kirkegård

Nydelig når kirsebærblomstrene står i blomst på Bispebjerg kirkegård
Foto: Thomas Høyrup Christensen

Spreke mai

Den 19. mai går startskuddet for nok et Copenhagen Maraton, og i år er det hele 40.ende gang dette arrangeres. Det er bare å starte løpetreningen og melde seg på!

Over til noe helt annet – 29. mai markerer starten på Københavns største gatefstival, Distortion, som varer frem til 2. juni. Festivalen ruller gjennom hovedstaden med masse på programmet – gatefester, nattefester, Final Parties, og chill- og havnefest.

Fest på Distortion
Foto: Kenneth Meng

Rocka juni

I juni rocker det i Danmark og for dem som liker rock og metal, er Copenhell et av årets høydepunkter. Fra 19. – 22. juni kan du headbange og løpe i mosh pits. I år har dessuten Copenhell 10 års jubileum, og vi lurer på om det skjer noe ekstra spesielt?
Har du lyst på mer rock? Her er en liste over alle rockfestivaler i Danmark i 2019

Roskilde festivalen er en klassiker, og 29. juni braker det løs. Frem til 6. juli. kan du delta på en av Europas største musikkfestivaler. Roskilde festivalen trekker mennesker fra hele verden, og du bør ikke vente for lenge før du sikrer deg en billett.

Roskikde rocker
Foto: Thomas Høyrup Christensen

Ferietid i juli

Herlige juli – sol, sommer og ferietid. Danmark er en av nordmenns favoritt-destinasjoner, og kanskje du også tar turen sørover for sommeren? Fordi hver feriedag teller, mener vi at det er en god idé å ta sjøveien til København og Danmark. Bestiller du båtreisen innen 31. mars, får du med bilen for 0,- i sommer – og når du bestiller tidlig, får du også de laveste prisene!

Dersom du tilbringer noen dager i København i juli, må du få med deg Copenhagen Jazz Festival som starter den første fredagen i juli og varer i ti etterfølgende dager.

Ta en dukkert på dekk

Ta en dukkert på dekk

Spis deg mett og vær stolt i august

Festivalene fortsetter i august. I København går Copenhagen Cooking and Food festival av stabelen. Dette er Nordens største festival i sitt slag, og her er det fokus på spiseopplevelser ut over det vanlige, og på nordisk mat og bæredyktighet.

I tillegg kan du oppleve Copenhagen Pride. Der er både fest, politikk, kåringer, musikk og film på programmet, sammen med flotte farger og spreke antrekk.

Og når vi snakker om flotte farger og film – i Odense er det både Blomsterfestival og H.C. Andersen festival.

Copenhagen Cooking & Food festival
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Høsthygge i september

September er den perfekte måneden for et herlig cruise, til The Capital of Cool, sammen med din kjære. Forleng sommeren, eller innled høsten, med et Commodore Cruise og en romantisk middag i Sjø.

Middag på to manns hånd

Middag på to manns hånd

Hyggelig uhygge i oktober

Storfavoritten, Tivoli, åpner i oktober dørene for atter en sesong. Fra 11. oktober og frem til 3. november kan du oppleve hyggelig uhygge under Halloween i Tivoli.
Hagen er dekortert med vakre, varme høstfarger, spøkelser, edderkopper, hekser og over 20.000 gresskar! Ta turen i en av de skumle karusellene og la dine egne skrik bidra til en skummel stemning, eller besøk en av bodene for en smak av høst.

Hyggelig uhygge i Tivoli

Hyggelig uhygge i Tivoli

Det smaker av jul i november

Stikk av fra triste november og unn deg en dose med ekte dansk hygge i København. Bli en natt eller to på hotell og få ekstra tid alt verdens beste by har å by på. I tillegg til shopping, god mat og drikke, kultur og attraksjoner kan du få med deg J-day første fredagen i november. Selv om dette ikke er en helligdag skrevet inn i kalenderen, feires den i Danmark og København som akkurat det – en hellig dag! J-Day markerer nemlig ankomsten av juleølet. Tuborg ruller inn ølet med hest og kjerre og gatene fylles av festklare mennesker og hvitt skum.

Litt senere i måneden kan du være med på åpningen av Jul i Tivoli. Det får deg garantert i herlig julestemning. Tre inn i hagen og kjenn duften av gløgg, epleskiver og brente mandler. I julebodene vinner du unike julegaver til både deg selv og dine kjære!

Ekte julemagi i Tivoli

Ekte julemagi i Tivoli

Ekte julehygge i desember

I desember bugner det av hyggelige julemarkeder i København – både på Kongens Nytorv, Nyhavn, i Christiania og Højbro Plads, for å nevne noen. Kombiner julehygge og julegaveshopping med et cruise til København i førjulstiden – dette får deg garantert i den perfekte julestemningen. Nyt tid sammen med dine kjære, god mat og drikke, og den fantastiske stemningen i verdens beste by!

Julemarked i København

Julemarked i København

Velkommen om bord!

Vi håper du har funnet inspirasjon til én eller flere turer. Reisen bestiller du her. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord!