Tid med familien – hva er et minicruise?

København i sikte

Hva er et minicruise?

Å reise på et minicruise til København med familien er veldig populært, og det er lett å forstå hvorfor. Det er perfekt dersom man ønsker en liten ferie på kun noen få dager – fullspekket med opplevelser! Enten du tenker å bestille en reise, eller om du bestilte for flere måneder siden, har du kanskje noen spørsmål som du ønsker å få besvart? For hva mener vi egentlig med et minicruise? Hvor er det best å spise middag med barna? Hvilke aktiviteter kan dere gjøre om bord og i København? I denne saken har vi samlet både informasjon og noen nyttige tips for familier som skal reise på et minicruise til København.

Ut på tur - aldri sur

Ut på tur – aldri sur

Basics first!

Vi starter med det viktigste først; hva er egentlig et minicruise? På et minicruise har man to kvelder om bord og nesten 7 timer i fantastiske København – hovedstaden som er kåret til «byen som er mest verdt å besøke i 2019» av Lonely Planet! Du reiser på en liten rundreise – fra Oslo til København, og fra København og tilbake igjen til Oslo. I løpet av nøyaktig 41 timer og 15 minutter er dere tilbake på terminalen i Oslo og hele familien er mange minner rikere.

Enkelt fortalt ser et minicruise slik ut:
Dag 1: Avreise fra Oslo kl. 16.30. Dere har en ettermiddag og kveld sammen om bord hvor dere kan både leke og spise god mat.
Dag 2: Ankomst København kl. 09.45. Her har dere 6,5 timer i land til å gjøre akkurat det dere ønsker.
Skipet seiler tilbake til Oslo samme dag kl. 16.30 og dere får i tillegg en ny og spennende ettermiddag og kveld sammen om bord.
Dag 3: Ankomst Oslo kl. 09.45.

Klar til avgang...

Klar til avgang…

Hvor seiler skipet fra og hvordan kommer vi oss dit?

Vi seiler fra Vippetangen – nøyaktig Akershusstranda 31, på baksiden av Akershus Festning. Terminalen ligger like ved den historiske kornsiloen som ble tatt i bruk i 1934 og som fortsatt mottar store deler av kornet som brukes i hele Oslos bakst! Nok om det, terminalen ligger kun en 15 minutters gåtur fra Jernbanetorget. På en vakker solskinnsdag, er det en herlig gåtur langs havna som fint kan kombineres med et stopp på den flotte operaen. Dersom dere helst vil slippe å bruke beina, kan dere hoppe på buss «60 Vippetangen» som går fra Jernbanetorget ved Trafikanten. Dere hopper av på endestasjonen.

Pearl Seaways til kai på Vippetangen

Pearl Seaways ved kai på Vippetangen

For deg som vil kjøre

Planlegger familien å kjøre bilen inn til Oslo? Ja, da har vi jammen noen gode tips til deg også! Dersom det er ledig, kan du forhåndsbestille en parkeringsplass om bord på skipet. Dette gjør du sammen med bestillingen din. Parkeringen om bord koster kr. 350,- pr. bil. Merk at dersom du bestiller en parkering om bord, vil du ikke ha tilgang til bilen under overfarten, og du får heller ikke kjøre bilen av i land når vi ankommer København.
Skulle det derimot ikke være ledig om bord, finnes det parkeringsplasser på kaia. Denne parkeringen driftes av Q-park og koster fra kr. 240 pr. døgn (480,- for et minicruise).

Tidlig ombordstigning

Ofte er det slik at barnefamilier løper ut døren i siste liten. Barna med lua halvveis på og feil sko på feil bein, og foreldrene med jakken i hånda og bagasjen på halv tolv. Skulle familien derimot ha god tid, er det godt å merke seg av du kan komme om bord allerede fra kl. 12.30. (Kun for passasjerer uten kjøretøy eller sykkel). Fra dette tidspunktet holder Little Italy åpent og der kan dere kose dere med en pizza, en pastarett eller en dessert. Ja takk, begge deler! Det er jo tross alt lov å kose seg litt ekstra når man er på ferie. Kl. 14.30 åpner både Bubble Zone og Espresso House. La barna ta en dupp i bassenget, eller kanskje mor og far vil ha en kopp kaffe med noe godt attåt? Passasjerer med kjøretøy og sykkel kan komme om bord fra kl. 14.15 – 16.15.

Bading i Bubble Zone

Bading i Bubble Zone

Alle om bord!

I terminalen sjekker dere inn på de blå automatene. Når boardingkortet/nøkkelkortet er printet ut av maskinen, kan dere ta med dette og legitimasjon videre til sjekk inn-skrankene. Man kan ta med opptil 50 kg bagasje per person, så her er det bare å pakke med det man ønsker. Siste innsjekk er kl. 16.15. Da kokken slår 16.30 vender skipet med glade barn og voksne snuten mot København.

Høyt og lavt på Københavnbåten

Høyt og lavt på Københavnbåten

Koselige køyesengslugarer

I våre standard lugarer får du alt fra én sengeplass til fem sengeplasser. Lugarene kommer i forskjellige versjoner – både med havutsikt, innvendige og innvendige med TV. Alle lugarene har et eget bad med dusj og toalett, og du trenger verken å ha med eget sengetøy eller håndklær.
Skulle barna ønske å sove i overkøyene, kan du låne sengehest i resepsjonen på dekk 7. Reiser dere med barnevogn, kan denne settes på et oppbevaringsrom ved resepsjonen når den ikke er i bruk.

Historietips for barn som ikke er trøtte: dersom dere har en lugar med havutsikt, kan du fortelle barna en historie om havfruene som svømmer der ute! La barna speide havet før de legger seg og vi garanterer både ro og konsentrasjon. Denne fiffige skrøna setter seg på hukommelsen og blir plutselig en tradisjon å fortelle igjen og igjen på de neste turene dere tar sammen.

God morgen - København venter

God morgen – København venter

Commodore lugarer

Ønsker du en lugar med litt ekstra, kan vi anbefale en Commodore lugar. Alle Commodore lugarer har dobbeltseng, TV, havutsikt og et lite kjøleskap. I tillegg er deilig frokost inkludert, og denne kan serveres på sengen om du vil! På Commodore De Luxe lugarer, Commodore med balkong og Suiter, får du dessuten tilgang til en Commodore Lounge. Her du kan nyte snacks, kaffe og te, eller et glass vin dersom det frister. På enkelte av våre Commodore lugarer kan vi ordne med en ekstra madrass på gulvet, eventuelt en barneseng. Dersom dere ønsker å undersøke mulighetene for dette, kan dere ringe eller sende e-post. Kontaktopplysningene finner du nederst på denne siden.

"Hele

Aktiviteter for barna

Bubble Zone er stedet å være når man reiser med barn! I badeområdet på Pearl finnes et lite basseng og to  boblebad. På Pearl finnes i tillegg et eget badeområde ute på dekk 10, og her kan man bade mellom mai og september. På Crown finnes et innendørs badeområde med et babybasseng, et lite barnebasseng og et boblebad.

I Bubble Zone kan man også tegne, leke i ballbingen, spille spill og bli med på en spennende skattejakt hvor man må finne poster som er gjemt rundt på hele skipet. I sommerferien, og i enkelte andre ferier, gjøres konferansesenteret om til lekerom fullspekket med spennende aktiviteter. Aktivitetsplanen finnes i BubbleZone og i resepsjonen.

Dersom du ønsker å by barna på noe ekstra spennende, kan dere kjøpe et aktivitetskort – dette er et klippekort hvor det følger med flere aktiviteter som barna kan «hente ut.» Kortet kan kjøpes sammen med reisen, eller om bord.

Hyggetips for mor og datter: Om bord finnes en wellness-avdeling hvor du kan ta med din datter på en hyggelig mor-datter-manikyr.

Gøy i ballbingen

Gøy i ballbingen

Hyggelige middager

Når badingen er unnagjort og skatten er funnet, er det på tide med litt mat. Om bord finnes en rekke restauranter med noe for enhver smak. HUSK at det er lurt å bestille bord og mat på forhånd!

I vår mest populære restaurant, 7 Seas, spiser du buffé og kan plukke og mikse det du liker best. Etter middag kan barna lage sin egen softis med tilbehør.

I Explorers Steakhouse får man saftige biffer med lekkert tilbehør. Barna kan bestille et «Piratmåltid» hvor flere av barnas favoritter finnes på menyen – alt fra kylling, pølser og pommes frites til pannekaker. En middag i Explorers Steakhouse er perfekt dersom man ønsker å sitte ned og få maten servert ved bordet, samtidig som man nyter restaurantens avslappende atmosfære.

Ønsker dere lekre pizzaer med sprø bunn og smakfulle pastaretter, akkurat som laget i Italia? Ja? Da er Little Italy stedet for dere. Her kan man ikke bestille bord på forhånd, så her er det bare å droppe innom når man blir sulten.

Etter en kveld om bord med mange hyggelige aktiviteter sammen og god mat, bærer det mot sengen. Neste morgen venter nemlig flere timer i København og mye moro for både store og små.

Softis-maskin tl barna i buffet restaurangen om bord.

Softis-maskin tl barna i buffet restauranten om bord.

Få en god start på dagen

God morgen sunshine! Før aktivitetene i København kan begynne, er det greit å starte med det viktigste først – nemlig frokost! Fra 07.00 om morgenen er det bare å følge lukten av nybakt brød og nytraktet kaffe til 7 Seas. Her finnes et stort utvalg av både brød, pålegg, frukt, egg, croissanter, melk, juice, kaffe og te! Bestiller dere dessuten frokost på forhånd sammen med reisen får barn opp til 11 år frokosten gratis.

Nyt frokosten og følg samtidig med på innseilingen til København. Vi vedder på at det kribler litt ekstra i barnas mager når dere snakker om alle de artige planene dere har i København. Skipet ankommer København kl. 09.45, og legger til kai ved Dampfærgevej 30 – Nordhavnen. Husk at dersom dere ønsker, kan dere komme om bord igjen allerede fra kl. 11.00.

Start dagen med en god frokost

Start dagen med en god frokost

Transport til København sentrum

Utenfor terminalen finnes flere bussalternativer inn til de ulike delene av København sentrum. DFDS shuttlebuss tar dere tur/retur til Nørreport (Øster Voldgade 2C). Dette er like i nærheten av Nørreport Metro. Bussen kjører fra DFDS-terminalen mellom kl. 10.00 og frem til 10.30. Den kjører fra byen og tilbake til skipet kl. 14.45, 15.15 eller 15.45. Billetten koster kr. 50,- per. pers. Billetter til bussen må kjøpes på forhånd, enten sammen med din reise eller i resepsjonen om bord på skipet.

Den lokale rutebussen (20A) har også en holdeplass på kaia. Denne bussen kjører både til Kongens Nytorv og Hovedbanegården. Billetter kan kjøpes om bord på bussen, men husk å ha med danske kontanter.

Utenfor terminalen finnes også en taxi-holdeplass. Her kommer det jevnlig påfyll av nye taxier, men man må alltid beregne noe ventetid.

Ta beina fatt

Dersom dere ønsker å spasere inn til sentrum kan dere samtidig gå forbi noen av Københavns mest kjente turistattraksjoner! Gå langs Amerikakaj og mot Kastellet. Når du følger Langeline, kommer du til første stopp på veien – Den Lille Havfruen. Du finner henne sittende på steinen, tittende utover havet.

Dersom du har god tid kan du også ta turen over til Kastellet, som er ett av de best bevarte festningsanleggene i Nord-Europa. I dag er 350 år gamle Kastellet både et minnesmerke, museum og en flott park.

Fortsetter du videre langs vannkanten, finner du «Gefionspringvandet» rett etter at du har passert Toldboden. Gefionspringvandet er et vakkert verk og en fontene fra 1908, laget av den danske skulptøren Anders Bundgaard. Herifra bærer turen videre forbi, innom, eller rundt Amalienborg slott – et hovedverk innenfor dansk bygningskunst og antageligvis det største stykket rokokkoarkitektur i Danmark.

Og vipps, så var dere plutselig ved Nyhavn – midt i smørøyet av København. Gåturen tar rundt 40 minutter i normalt tempo uten stopp. Dersom dere ønsker å titte innom noen av disse spesielle turistattraksjonene bør dere beregne litt ekstra tid.

Vaktskifte på Amalienborg Slot Foto:

Vaktskifte på Amalienborg Slot

Barnas favorittaktiviteter i København

København bugner av aktiviteter som både små, store barn og voksne elsker. Tivoli er Københavns største turistattraksjon, og med god grunn. Parken er full av karuseller, berg- og dalbaner, boder med artige spill, is, sukkerspinn og en hel haug med spisesteder. Dessuten har Tivoli flere sesonger som bare må oppleves – sommer med et hav av blomster og tamme påfugler som bor i parken. I oktober overtar Halloween med skumle hekse og tusenvis av gresskar, og i november lyser Tivoli opp med magisk julestemning. Her finner dere brente mandler, kakao med skumfiduser, unike julegaver og flott julepynt.

Experimentarium, København Zoo, og Den Blå Planet troner også høyt på listen. Experimentarium er Københavns svar på Teknisk Museum, bare mye, mye større. Her finnes flere interaktive utstillinger og mye moro over fire etasjer. Dette er det perfekte stedet å kombinere lek med læring.

I København Zoo kan dere hilse på og lære mer om over 4000 forskjellige dyr. Her finnes alt fra giraffer på flere meter til bitte små mus. I Den Blå Planet, Nord-Europas største akvarium, kan dere komme tett på havotere, hai, rokker og lære mer om havets mystiske skapninger.

Den Blå planet

Den blå planet

Zoo i København

Zoo i København

Tivoli. Say no more…

Shopping med barn

Dersom dere vil dra på morsom shopping med barna, er Lego Store og Disney Store midt på Strøget sikre vinnere. På Lego Store kan man finne eksklusive leker som man ikke finner andre steder, i tillegg til de klassiske legoproduktene. I butikken finnes også et eget lekeområde hvor barna kan slå seg løs med de mange lekene.

I Disney Store opplever man Disneys egne klassiske historier i kombinasjon med interaktive løsninger. I tillegg åpens butikken hver dag med en spesiell seremoni. Da får ett heldig barn lov til å vri nøkkelen i den kjempestore låsen og åpne dørene til den flotte butikken.

Lego er gøy

Lego er gøy

Takk for i dag København

Etter nesten 7 innholdsrike timer i København vender ferden tilbake til Oslo. Husk at du må være tilbake om bord senest kl. 16.15, da vi atter en gang kaster loss og seiler av gårde. En spennende kveld venter familien om bord, før vi ankommer Oslo neste morgen kl. 09.45.

Fortvil ikke! Dersom du ikke fikk nok av vidunderlige København, seiler vi tilbake hver dag.

Fikk du lyst på en tur med familien?

Hva venter du på? Stig om bord sammen med familien og få en deilig og avslappende cruiseopplevelse på to dager, og i tillegg, besøk en av de mest fascinerende byene i verden. Dersom det frister med et minicruise, kan du ta en titt her!

Velkommen om bord!