Boltens Food Court – Københavns nye matmarked

Velkommen til Boltens

Lørdag 13. april åpnet Københavns nye matmarked, Boltens Food Court, midt i hjertet av København! I nyrenoverte lokaler, i en av Københavns tidligere kjøpmakergårder, står både nasjonale og internasjonale livretter på menyen, og du kan meske deg med mat fra hele 19 forskjellige matboder! Her finnes velsmakende, kulinariske fristelser i fleng og konseptet er enkelt – mat for enhver smak og til ethvert budsjett!

Matmekka København

Matentusiaster, matskribenter og kokker for lengst har vendt blikket mot København – verdens nye matmekka. Selv om restaurant Noma skal ha mye av æren for å ha satt København på kartet, har hovedstaden stadig utviklet seg og bevist gang på gang at dette er byen å reise til, uansett hva dine smaksløker søker.

Det dukker stadig opp restauranter i København som streber etter den blinkende stjernen i Michelin-guiden, men for hver pol finnes en motpol, og flere og flere restauranter vil vi deg den rake motsetningen – nemlig en avslappet atmosfære, et hang out-sted hvor folk møter mat. Akkurat dette, er nå å finne på Boltens Food Court.

Fra Baron Boltens Gaard til Boltens Food Court

Stemning i bakgården

Stemning i bakgården

Boltens Food Court åpner i de tidligere lokalene til Baron Boltens Gaard, en av Københavns eldste kjøpmannsgårder. Selve bygget er fra 1767 og det er i tillegg fredet, noe som gjør at den historiske kjærnen fortsatt er bevart. Her harmonerer gammel historie i kombinasjon med et nytt og moderne uttrykk og en avslappende atmosfære.

Gjennom tidene har lokalene til Boltens Food Court huset både et teater, samt flere restauranter og diskotek. De seneste årene har lokalene imidlertid blitt brukt av flere populære barer, og derfor vært en av Københavns mest populære go-to sted for fest og moro. Nå er det imidlertid slutt, og fargerike paraplydrinker skiftes ut med gatemat fra alle verdens hjørner.

Menneskene bak

Teamet bak Boltens

Teamet bak Boltens

Vi er ganske sikre på at Boltens Food Court blir en suksess. Med en slik beliggenhet, flotte lokaler, unike og spennende matboder, og de rette, erfarne menneskene bak konseptet, er det lite som står igjen til tilfeldighetene.

Her er det nemlig aktørene fra Copenhagen Street Food og det populære matmarkedet på Papirøen; Nik Kongsø, Jakob Nygaard og Lars Moesgaard, som er initiativtagere og utviklerne bak, det nyåpnede, matmarkedet.

19 forskjellige matboder

Koselig i bakgården på Boltens

Koselig i bakgården på Boltens

Hele 19 forskjellige matboder skal tilfredsstille dine lyster etter street food, om det så skulle være marokkansk, italiensk, eller bare det tradisjonelle danske, og enten du er sulten på frokost, lunsj eller middag.

Velg mellom spansk tapas, indiske favoritter, eller hva med en burger med pulled andekjøtt? Også flere bæredyktige boder og matretter har funnet veien til mathallen. I matboden til ‘Two Monkeys’ finner du plantebaserte matretter, og i ‘Hope salat & Juice’ er fokuset veganske og organiske ingredienser. Les mer om bodene på Boltens her.

Åpningstider og beliggenhet

Velkommen inn i Boltens

Velkommen inn i Boltens

Boltens Food Court ligger midt i smørøyet ved Kongens Nytorv, i Gothersgade 8, og kan fint kombineres med en shoppingrunde, litt sightseeing eller noe annet gøy. I tillegg har de gode åpningstider slik at du kan spise alle dagens måltider der om du skulle ønske.
Mer praktisk info om Boltens finner du her

Er du i København i påsken?

Dersom du er en av de heldige som oppholder deg i København i påsken, må du ta turen innom for en matbit. Kanskje finner du din nye favoritt, akkurat her. Del gjerne din erfaring og opplevelse med oss om du ønsker!

Ikke glem at vi seiler til København hver eneste dag, og dersom du er fristet til å ta turen til Boltens Food Court selv, kan du ta en titt og bestille reise her.

Sees vi på Boltens Food Court?

Fantastiske Smørrebrød på Hygge Foto: Peter Crone

Fristelser fra Two Monkeys

Fristelser fra Two Monkeys

Fargerike fristelser fra Hope

Fargerike fristelser fra Hope

Populære burgere fra Duck It

Populære burgere fra Duck It