Roadtrip i Danmark i sommer

Lengter du etter sol og sommer, sand mellom tærne, lange kvelder og feriestemning? Mange ser nå frem til sommerferien og har startet planleggingen. Noen tar sats og bestiller reiser til destinasjoner langt vekk. Men hva med å ta med bilen og reise på roadtrip i Danmark?  

Enten du skal på en transportetappe nedover Europa eller ønsker deg en ferie i vakre Danmark, så er båten til Frederikshavn et supert alternativ. Her tar du bilen enkelt med deg og kjører ferdig uthvilt av båten og inn i ferielandet. Danskene har et lunt og hyggelig lynne, de er veldig glade i nordmenn og du føler deg alltid velkommen! 

Ruten du velger å legge opp kommer jo helt an på hva du ønsker å oppleve og i hvilken rekkefølge, men vi har noen tips til deg! Få litt inspirasjon og tips fra VisitDenmark om NordJylland her

Roadtrip i Danmark for Barnefamilier 

Når ankomst i Frederikshavn er rundt midnatt, vil du kanskje tenke at dette ikke akkurat er ideelt. Men det kan være flere fordeler. Du kan f.eks. booke et hotell i Skagen. Det tar kun ca. 45 minutter å kjøre opp dit, og dette er et flott sted å våkne opp dagen etter og starte ferien. Husk på å avtale med hotellet om sen ankomst. Ta en rolig morgen her og dra så ut for å utforske Skagen. Det er superfint å gå en tur i sanden ut til tuppen av Grenen, hvor Skagerak og Kattegat møtes. 

Ta gjerne ytterligere en natt i Skagen, da dette stedet er veldig koselig å rusle rundt i. Etterpå er det bare å velge og vrake i hyggelige steder nedover i Danmark. Kanskje deres mål er Legoland? Legoland ligger i Billund, og det tar ca. 3,5 time å kjøre dit. Så kan du for eksempel ta veien langs øst-kysten oppover igjen?

Uansett hvilken rute du legger opp til, så ønsker vi i DFDS å gi deg litt mer inspirasjon og informasjon om ulike destinasjoner i Danmark her 

Roadtrip i Danmark for par, venner og voksne 

Er dere et par, vennegjeng eller bare voksne som ønsker å dra på biltur, har dere sannsynligvis et helt annet fokus enn en familie med barn. 

Har dere kanskje som eneste mål å ligge på en strand og slappe av og nyte livet? Da bør dere booke hotell i Frederikshavn, for rett utenfor byen finner dere en herlig palmestrand! Her setter man hver sommer ut 90 palmer, importert fra Italia. Den kalles Palmestranden, er 400 meter lang og rundt 30-40 meter bred. Bare å nyte strandlivet! 

Eller er målet København? Fra Frederikshavn til København tar det ca 5 timer å kjøre. Det er flere ulike ruter dit, men vårt beste forslag er nok å kjøre til Århus og overnatte der. Det tar ca. to timer med bil fra Frederikshavn til Århus. Når ferien i København er over, kan dere veldig lett ta dere hjem med DFDS-båten til Oslo! Lag dere en round-trip!  

Kjenn på fordelen av å kjøre om natten, uten kø nedover i Danmark. Veien videre finner dere ut av, men vi kan jo bare nevne; Bornholm, Fyn, Samsø – og selvsagt København! 

Se også hva VisitDenmark skriver om Århus og København

Bestill din neste reise med DFDS her