Høsthygge i København

Fort blir varme sommerdager til stemningsfulle høstdager, og selv om de færreste jubler over at sommeren er over og mørkere tider, har vi veldig mye å glede oss til i herlige København. Pakk deg inn i din fineste strikkegenser, hopp om bord på båten og nyt de vakre høstfargene som legger sitt preg på hovedstaden. 

I denne saken har vi samlet et knippe go’biter som gir deg varmen i kroppen når lufta blir kaldere. Vi seiler fra Oslo hver dag slik at du kan reise til København i høst – et herlig, lite avbrekk fra hverdagen. Dersom du ønsker et lengre opphold i København kan du reise på en cruise- og hotellpakke. Valget er ditt og mulighetene mange! 

Reffen

Reffen er mye mer enn bare et matmarked. Hos Blæs finnes lekker kunst i alle mulige former.

Nok en gladnyhet til alle foodies der ute – Reffen holder åpent t.o.m. oktober! Det er ikke til å stikke under stol at vi helst skulle hatt tilgang til Reffens unike vibe, hippe atmosfære og alle de 39 forskjellige matbodene hele året rundt, men vi nøyer oss med det vi får. 

Reffen er, i tillegg til å være et mekka for matelskere, en samleplass for kreative og innovative verksteder med fokus på miljø. Her kan du kjøpe flotte og unike varer, eller bare la deg imponere. Ta turen innom Blæs som lager kunst av brukte syltetøyglass og annet som normalt kastes. På Enchanted Ataraxia finner du håndlagde, veganske såper i alle mulige farger, former og lukter. 

Halloween i Tivoli

Velkommen til nok en herlig sesong med (u)hygge i flotte Tivoli. Foto: Christoffer Anias Sandager

Hvem sier nei til å fylle høsten med litt hyggelig uhygge? Sett kryss i kalenderen den 11. oktober, da åpner nemlig Tivoli dørene for ‘Halloween i Tivoli’. Parken er da pyntet med over 20.000 gresskar, svarte katter, edderkopper og fugleskremsler – elementer som gir deg både gåsehud og en meget stemningsfull opplevelse. Når mørket senker kan du i tillegg møte på skumle monstre, zombier og hekser som hjemsøker parken! 

I Tivoli skal alle sansene aktiveres, og smaksløkene har spennende møter i vente. Flere av spisestedene har hentet inspirasjon fra høsten og både vilt, sopp og gresskar står på menyen. Sist, men ikke minst, kan du utsette kroppen for magevrengende opplevelser i en av de mange karusellene og berg- og dalbanene. En ting er sikkert – uansett om du liker å ha beina godt plantet på jorda eller dinglende 20 meter opp i luften, er et besøk i Tivoli alltid en hyggelig opplevelse. 

GoBoat

Det er lite som er så avslappende som en deilig båttur i Københavns kanaler. Foto: Abdellah Ihadian

I både september og oktober finnes det deilige høstdager med sol og varme som får en til å ville kaste klærne og hoppe i kanalen! Om du derimot heller kunne tenke deg å være på vannet, fremfor i, kan vi anbefale GoBoat. Her kan du leie en egen batteridrevet båt, med plass til åtte personer, ladet med energi fra sol-, vind- og vannkraft. I tillegg er alle båtene laget av gjenbrukte plastikkflasker. 

Hopp om bord og cruise rundt i Københavns koselige kanaler. Du får sett mye av København fra sjøsiden – spektakulære og nye bygninger, historiske landemerker og unik arkitektur. Dersom du ønsker å gjøre turen ekstra spesiell, kan du pakke med en piknik-kurv full av god mat og drikke. «Kast anker» og nyt lunsjen i båten. 

Kjølig vær er ingen hindring. GoBoat låner ut tepper og du kan kjøpe deilig, varm kaffe før du seiler. Sett dere enda tettere sammen enn ellers – det gjør turen ekstra hyggelig. 

Høstfargede parker

Kongens Have viser seg fra sin beste side nå på høsten. Foto: Kim Wyon

Selv om vi hovedsakelig liker parkene våre grønne, blomstrende og fulle av liv, er det noe helt spesielt med Københavns parker på høsten. Fredfulle, majestetiske og fargerike. 

Du finner unike parker overalt i København. Hva med en rolig spasertur i Kongens Have, Assistens Kirkegård eller Frederiksberg Have? Er det ekstra fint vær, kan du jo pakke en enkel piknik-kurv med noe godt å spise og drikke. Slå deg ned noen timer, nyt freden og roen og noen kulinariske favoritter. Det er lykke! 

Drøm deg tilbake til den grønne sommeren inne hos Botanisk Have. Foto: Visit Copenhagen – Daniel Rasmussen

Høstfargede parker er flott det, men dersom du savner sommeren og ønsker å drømme deg tilbake til sol, varme og grønne vekster, kan du alltid ta turen til Botanisk Have. Her har du 2.000 m2 hvor du kan spasere blant 100 år gamle trær, gamle rosesorter, flotte stauder og danske planter. 

Botanisk Have har også en egen butikk hvor du kan kjøpe planter, frø og bøker – alt du trenger for å lage din egen, grønne oase – både inne, og ute når våren er tilbake. 

Loppemarked

Ta turen til et loppemarked i høst – kanskje du finner en ny skatt? Foto: Andrea Nunez

Selv om sommeren er høytid for loppemarkeder, så er det flere som blir værende   utover høsten. En av hovedstadens mest populære er Frederiksberg loppemarked, hvor man får kjøpt danske og internasjonale motemerker til en billig penge. Frederiksberg ligger ikke langt fra rådhuset, og holder åpent frem til 19. oktober. 

Rovsingsgatemarked er for deg som foretrekker å handle på et innendørs marked. Og det at det er innendørs, gjør at det holder åpent hver lørdag og søndag hele året. Markedet strekker seg over 8000 kvadratmeter og her selges alt fra klær til antikviteter og møbler. 

Dyrehaven

Ta turen til Dyrehaven og spaser blant vakker natur. Foto: Visit Copenhagen -Jason Charles Hill

Nå vet vi at Dyrehaven egentlig ikke ligger i København, men siden det kun er kort togtur unna (ca. 20 minutter), så syns vi det er verdt å inkludere dette fantastiske friluftsområdet blant høstens tips. Hva er det ikke å like? Det er et stort grøntområde, fredelig og fjernt fra storbyens stress og mas. 

Dyrehaven er en unik naturpark bestående av lekre skogområder, små sjøer, åpne sletter, og som navnet avslører; dyr. Nærmere bestemt er dette hjemmet til over 2000 ville hjort. 

Ikke bare passer Dyrehaven for deg som liker lange gåturer i vakker natur og frisk luft. Det flotte landskapet har også en meget betydningsfull historie som jaktområde for de kongelige, noe som gjør at det har havnet på UNESCOs verdensarvliste.  

Design Museum Danmark

Bare noen få, av mange, plakater fra Design Museets plakatsamling.

Tar du turen til Design Museum Danmark, som ligger i Bredgade 69, kan du oppleve flere ikoniske produkter innenfor dansk designhistorie. Her finnes blant annet en imponerende samling av danske designstoler som har gjort stor, internasjonal suksess. I tillegg finner du en plakatsamling som dokumenterer den kommersielle, kulturelle og politiske utviklingen i plakatens historie fra 1800-tallet og frem til i dag.  

Besøk København til høsten

Og kanskje fant du noen favoritter som du sjekke ut? Eller har du kanskje noen flotte steder du vender tilbake til gang på gang? Unn deg uansett et herlig avbrekk fra hverdagen og ta turen over til København med DFDS denne høsten – det synes vi du har fortjent!