Julestemning i København

Når man vandrer i Københavns gater rundt juletider, kan man ikke unngå å komme i julestemning.

Julepynten i vinduene i shoppinggatene og stemningen i de sjarmerende små sidegatene gjør det ekstra hyggelig å nyte en gåtur i byen. Ved Strøget og på Rådhuspladsen finner du smågater som, Læderstræde og Larsbjørnstræde, som er fylt med fine, historiske bygninger. Her finner du stemningsfylte caféer og hyggelige butikker side om side. Du kan finne smykker, håndlaget keramikk og mye annet spennende du kan gi i julegave. 

Julemarkeder 

Nyt duften av brente mandler og gløgg, opplev nisser i alle utgaver og kjøp med deg litt annerledes julepynt eller fine gaver til dine kjære fra julemarkedene i København. Fra starten av november finner du julemarkeder ved Højbro Plads samt ved Kongens Nytorv. Fra slutten av november åpner H.C. Andersen julemarked ved Nytorv samt det tradisjonsrike julemarkedet i Tivoli. 

Varm kakao på La Glace 

Juletid er også tradisjonstid, og hos konditoriet La Glace i Skoubogade har de holdt kaketradisjonene i hevd siden 1870. Her får du smake all verdens himmelske kaker og småkaker, som smaker slik som englene synger. La Glace serverer også den klassiske julebollen med rosiner, sukat, kardemomme og marsipan. Denne bollen kan nytes med en varm kopp kakao med fløteskum, i de flotte, historiske lokalene. 

Klassisk julesmørbrød 

Har du lyst til å smake en klassisk dansk lunsj med deilige julespesialiteter? Det finnes mange fine steder i København som har både smak og stemning i en tradisjonell juleånd. Både hos Fru Nimb i Tivoli, restauranten Schønnemann rett ved Kultorvet, samt Told & Snaps – har sitt eget utvalg av hjemmebrygget snaps i Nyhavn. Alle disse er gode eksempler på steder med smakfull julelunsj. Har du lyst til å kjøpe noen julegodterier, eller glede en du har kjær med litt ekstra godteri til jul, da skal du gå forbi Torvhallene ved Nørreport! Her har de et bredt utvalg av delikatesser fra fjern og nær – alle med den gode smaken til felles. 

Tivoli 

Jul i Tivoli er alltid en helt magisk opplevelse. Den eventyrlige hagen er pent pyntet til jul – så selv de voksne vil føle en nostalgisk juleånd. Her er barndommens magiske jul samlet i et sammensurium av snurrende fornøyelser, stemningsfulle jule-boder og smakfulle julegodteri for de som elsker dette.

Foto: Anders Bøgild, Tivoli

Gå ikke glipp av julestemningen i København – bestill ditt MiniCruise her