Å besøke Julemarkedet i Nyhavn er blitt en tradisjon for mange dansker, men også mange nordmenn finner veien hit i desember. Langs havnen ligger restaurantene tett i tett, og det kan være vanskelig å velge.
Et spisested som er veldig «typisk dansk» – og kjempehyggelig på grunn av både atmosfæren og de som jobber der – er Nyhavns Færgekro. Her er det to sitteområder, oppe og nede, og totalt er det plass til cirka 100 stykker. Det er mange stamgjester som kommer hit, og kanskje spesielt rundt juletider, for å nyte sildebuffeten med 12 typer sild, og nydelig and, fleskestek og rødkål. At stedet er populært skjønner vi veldig godt, for vi koste oss iallfall veldig da vi var på besøk.
Se de stemningsfulle bildene under, og «møt» de hyggelige ansatte!
Julebordsesongen er i full gang hos Nyhavns Færgekro
Annemone Jørgensen er servitør, og har jobbet på Færgekroen i 1,5 år. Til jul må hun ha flæskesteg, and og medisterpølse!
En liten «hjemmelaget» snaps er vel lov til julematen.
Snapskurven inneholder ulike typer snaps. All snapsen er hjemmelaget, da Færgekroen har en egen dame som lager til dem, og som har gjort det i mange år.
Herlig tallerken med and, eple og svisker, sild, sennepsglasert skinke, grønn langkål, laks med rødløk, kapers, egg og vinaigrette, roastbiff med ristet løk, sylteagurk og remulade. Og selvsagt dansk rugbrød. NAM!
Roastbiff med ristet løk, sylteagurk og remulade smakte helt nydelig.
Fra vinduet er det utsikt rett ned på julemarkedet. I glassene er det Peters juleøl fra Ørebæk bryggeri på Fyn. (Annemone skåler kun for syns skyld, da hun fortsatt er på jobb :)).
And med rødkål, svisker, eple og brun saus, er for dansker det pinnekjøtt og ribbe er for nordmenn.
Små, salte poteter som tilbehør var som prikken over i’en.
Fra underetasjen; lunsjen er akkurat ferdig så det tynnes ut med folk, før middagsgjestene gjør sitt inntog.
En deilig sildebuffet med hele 12 typer sild, er noe av det Nyhavns Færgekro er kjent for.
Og alle sildetypene tilberedes i restauranten. Hva er din favoritt?
Litt flødesild kanskje?
Fie Nilsen og Martin Rubæk er servitører, eller «verter» og «vertinner» som man sier på dansk, på Færgekroen.
Dunkelt, behagelig lys som skaper en intim stemning.
Nå skal det ryddes opp etter en hektisk lunsj, men noen gjester har bedre tid enn andre.
Klart for kaffe og litt kake, før gjestene må ut igjen i vinterkulden.
Fie serverer Jytte Cuber og Anne Igum, som synes det er hyggelig og intimt her. De bor utenfor København, men kommer hit fast et par ganger i året, jul og sommer.
Og aller best liker de å sitte rett ved peisen.
Hyggelig og innbydende inngangsparti.
Og umulig ikke å legge merke til, om du rusler forbi. Velkommen!
Til slutt, her følger noen bilder fra julemarkedet rett utenfor døren. Fortsatt god førjulstid!