Julemarkeder i København

Jakter du på julestemningen er København et strålende reisemål i tiden før jul. Gatene er pyntet, butikkvinduene er dekorert og det bugner av hyggelige julemarkeder. Vi har laget en oversikt over hyggelige ting å gjøre i København i førjulstiden og vi håper saken vil være til glede for nye og gamle lesere. 

Første stopp: Nyhavn 

For mange dansker og nordmenn blir det ikke skikkelig jul uten en tur innom Nyhavn. Her er det alltid god julestemning med koselige spisesteder, julepynt og boder på rekke og rad med god mat og drikke. Og fine gaveideer.

En tur innom Hviids vinstue

Bare 5-10 minutters gange fra Nyhavn, ved siden av Magasin du Nord, ligger Hviids vinstue. Skjenkestuen ble grunnlagt i 1723, og har mange stamgjester. Også i julen. Da serverer og selger Hviids hele 70.000 liter av sin berømte gløgg. Danske smørrebrød kan du også få.

Højbro Plads

Fortsetter du nedover Strøget, kommer du til Højbro Plads på venstre hånd. Her ligger det også et julemarked, med gratis inngang. Et godt tips: Ha plass i magen til både salt og søtt, for det er fristelser på hvert eneste bodhjørne 🙂

Vi ønsker alle leserne våre lykke til med julestria!

Beste hilsen oss i DFDS 🙂