– Kvalitetsbevisste nordmenn

Thomas er dansk og jobber som varmmat-kokk om bord på Crown hvor han vært i tre år. Tidligere jobbet han som kokk i København.

– Jeg jobber på alle restaurantene for å få litt variasjon. All maten kommer fra det samme kjøkkenet, med unntak av Steakhouse og Marco Polo som har et mer gourmet-kjøkken.

I tillegg til mange skandinaviske gjester om bord er andelen russiske og asiatiske gjester økende. Når de er om bord har jeg sett noen rare matsammensetninger i bufféen.

«Ikke alle skjønner at man først spiser kald mat, deretter varmmat og så dessert og oster. Mange blander alt sammen – og tømmer ketchup over».

Kvalitetsbevisste nordmenn

Buféen vår er spesielt populær blant barnefamilier, men mange foretrekker også gourmetmaten vår. Generelt er det flere nordmenn enn dansker velger gourmet-restaurantene, både fordi de er kvalitetsbevisste, men også fordi de oppfatter prisene som rimelige. Danskene derimot velger helst steakhouse, bufféen og caféen.

«Take away» privat

Når jeg ikke jobber bor jeg i København. De første par dagene av mine to friuker orker jeg ikke lage mye mat. Da blir det helst take away.

«Men skal jeg ha gjester blir det fort til at det enkle er det beste: En stek ”bloody as hell”, rødvin og bakt potet. Det er alltid en suksess!»

Restauranttips i København

Om jeg skal gi et godt restauranttips i København må det bli Restaurant Kofoed som ligger ved Kongens Nytorv. Her kommer alle råvarene fra Bornholm og de har veldig god mat.

 

Thomas Nielsen på jobb

 

Tilbereder maten

 

Biffene skal stekes

 

Snart klart til servering

 

Deilige biffer på rekke og rad

 

Steakhouse-mat

 

Kollega Dan Olssen jobber med forrettene

 

Dan i farta

 

Stø på hånden

 

Alt klart!

 

En liten deilig forrett

 

Ut til gjesten…

 

… med maten!