Klar for god, gammeldags, dansk mat?

– Jeg tok over som eier av Skindbuksen for 10 år siden, og er innom hver eneste formiddag for å sjekke at alt er på stell. Deretter overlater jeg stedet til de ansatte. Jeg har bodd i Danmark i 46 år, men er opprinnelig norsk, Fra Botsfjord i Finnmark.

Skindbuksen ble etablert så tidlig som i 1728. Navnet oppstod fordi Grand Café på denne tiden lå i etasjen over. Der vanket overklassen, mens deres kusker, som gikk i skinnbukser, satt i underetasjen – altså i restaurant «Skindbuksen» – og ventet.

«Hit kommer alle slags mennesker, gamle og unge. Og vi har mange stamgjester, ikke minst norske! Allerede i sommer hadde vi alle julebordbestillingene på plass».

Maten som serveres hos Skindbuksen er god, gammeldags dansk mat. Mye sild og smørbrød. Stedet holder åpent til kl. 2 hver natt, med unntak av søndag. Restauranten har også en fast musiker, Michael, som spiller klaver.

Og favorittgjestene? Nordmenn, så klart!

– De er gode gjester. Og så bestiller de bord i lang tid i forveien. DET er de veldig gode til!

Innlegg: Ragnhild Duedam, eier av Skindbuksen, som ligger i Lille Kongens gade 4 i København.

 

Inngangen

 

Bildene er tatt rett før åpning så ikke så veldig folksomt – ennå

 

Hit kommer par, familier og vennegjenger for en dansk matbit og en øl eller tre

 

Hyggelig og uformelt

 

Frister syltet sild eller røget laks?

 

Rydder i flaskene

 

En blid sjef ønsker velkommen

 

Forbereder baren før åpning

 

Bilder av menn på veggene

 

Gamle malerier

 

På gjensyn