DFDS’ julekalender 17.12. Her er dagens konkurranse!


Slik gjør du:

I bildeserien under, i en av bildetekstene, har vi lurt inn en strofe fra en kjent norsk julesang. Altså: Ikke en tittel, men en sanglinje. Hva heter julesangen vi er ute etter?

Svaret fyller du inn i skjemaet under innen klokken 24.00.

Takk for alle bidrag. Konkurransen er nå avsluttet. Følg med videre på reisetips her på bloggen – og ny konkurranseluke 21. desember! Da er temaet julemarkedet i Nyhavn, og det blir ny video!

Dette kan du vinne:


Cruise for 2 personer t/r Oslo – København, i deilig Commodore lugar. Om bord byr vi på frokost begge veier, samt 3-retters á la carte middag én vei og koldtbord den andre veien. Du får 7 timer til shopping, sightseeing og det du måtte ønske i København, og gratis shuttlebuss t/r DFDS-terminalen – Kongens Nytorv. Aldersgrense 20 år uten følge av foresatt.

Vinneren kontaktes direkte, og publiseres i DFDS-kalenderen.

LYKKE TIL!

Her begynner bildeserien. Vi regner med at du blir sulten «på veien». Heldigvis er det bare EN uke igjen til julaften!

Noen av de mange, flinke danske kokker om bord

 

Martin Hansen er Chef de Cuisine på Crown. Rugbrød med godt smør, sylteagurk, frikadeller og medisterkaker er alltid på hans juletallerken. Og selvsagt sild med snaps.

 

Sild er obligatorisk til dansk julefrokost (=lunsj for nordmenn). Det finnes mange ulike typer, blant annet marinert-, krydder-, senneps-, stekt-, og karrisild.

 

Særlig eldre dansker spiser alltid svinesylte og kalvesylte i julen. Fenalår og lammerullspølse kan også være en del av en dansk julefrokost.

 

Deilig, dansk kjøttpålegg.

 

I juleukene går det med 2.5 tonn (!) lutefisk om bord på Pearl og Crown. Likevel er pinnekjøtt aller mest populært blant nordmenn. Her går det med dobbelt så mye!

 

Små medisterpølser og rødkål er typisk dansk, men også litt norsk vel?

 

Om bord finnes flere typer salater i bufféten. Ikke nødvendigvis typisk til jul, men deilig likevel.

 

Peter Hofman-Berg er Chef de Cuisine. Han er ikke så glad i lutefisk og synes kålrabistappe og ertestuing er rare greier. Men nordmenn vil ha det – og får det! Selv spiser han andestek på julaften. Som de fleste andre dansker. Skjønt noen spiser fleskestek.

 

Nordmenn spiser riskrem, dansker kaller det ris á la mande. Tilbehør: kirsebærsaus.

 

En dansk småkake som er typisk i julen er ”klejner” som minner om små smultringer. Peppernøtter er også noe dansker spiser mye av i julen. Mange syns også at rullekake må til.

 

Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler!

 

Deilig, nybakt brød passer til så mangt.

 

Om bord finnes det også mat til de som vil vente med julematen. Kokk Heidi Rasmussen gjør maten innbydende.

 

Viktig å konsentrere seg om det ikke bare skal smake bra, men også SE bra ut!

 

Lekkert!

 

Ikke akkurat julekake, men absolutt et alternativ for de som liker krem!

 

Deilige sjokoladekakestykker for alle søtmomser.

(Alle foto: Tor Lie)

Ble du sulten? Nå er det en uke til du kan sette tennene i ribben, pinnekjøttet eller lutefisken. Eller kanskje spiser du noe helt annet? I Danmark på julaften er det kun en ting som gjelder for de aller fleste dansker: Andestek. Til den serveres rødkål, grønnkål, svisker og brun saus – og ”brunet kartoffel” som er sukkerglasserte poteter. For å få den perfekte brune sausen må man bruke andefettet som jevning. Noen spiser også ”fleskestek” (svinestek), som minner litt om vår ribbe. Her skal også sporen være sprø. Samme tilbehør som til anden.

Fant du forresten strofen fra den kjente norske julesangen? Eller må du lete en gang til? 🙂