Storslagen fotokunst i Louisiana, København

 

Louisiana Museum of Modern Art innleder utstillingsåret 2012 med en presentasjon av 40 gigantiske fotografier, samt et antall mindre verk, skapt av den verdensberømte, tyske fotografen Andreas Gursky (f. 1955 i Leipzig og bosatt i Düsseldorf).

Her kan du gå på oppdagelsesferd i Gurskys gigantiske og svimlende bildekomposisjoner av blant annet landskap, havoverflater og masseopptrinn som Madonna-konserter, parader i Nord-Korea, Formel 1 og Tour de France. Hans fotografier sies å være kunstens svar på ekstremsport.

Det er Louisianas direktør Poul Erik Tøjner, som er kurator for utstillingen. Senere denne måneden, 31. januar, vil han fortelle om Andreas Gurskys uovertrufne visuelle mesterskap, og om selve utstillingen. Les mer HER.

Utstillingen er åpen frem til 13. mai 2012.

Utdrag fra anmeldelser i Danmark:

«Det ser uvirkeligt ud, men er virkeligt – og omvendt. I Andreas Gurskys fantastiske fotografier på Louisiana samler verden sig i mønstre og opløses i uendeligt mange detaljer». (Berlingske)

«Andreas Gursky viser sine teknisk fantastiske og visuelt overvældende billeder på Louisiana». 
(Børsen)

«Verdensnavn på Louisiana. I sine enorme farvefotografier, som man på én gang begærligt indsuger med blikket, forvilder sig i og viger lidt skræmt tilbage fra, skildrer Andreas Gursky, hvordan vi mennesker organiserer os i den globale konsumkapitalisme og frenetiske virkelighed. (
Weekendavisen)

Oppsetning av utstillingen:

 

Nha_Trang (Foto: Louisiana / Gursky)