En Københavntur – på barnas premisser

Turen tok vi i august 2011. Vi var turister i egen by i noen timer, etter at vi hadde parkert på kaia i Oslo. Vi spankulerte på operataket, og så på den flotte utsikten mot båten vi skulle være med.  Min datter med både feber og snørr, og sliten etter en natt med kruppanfall. Men avlyse turen, å neida. Vi proppet innpå med nesespray og ‘vekk i morgen’, for ut på tur det skulle vi!

Endelig om bord
Det første vi gjorde da vi kom om bord i båten, var å slappe av med en kaffekopp mens jentene lekte i lekeavdelingen. Ballbingen er stas for to jenter på 6 år.

På båten var det også tilbud på billetter til tivoli, og vi benyttet anledningen til å kjøpe både inngangsbillett og kjørepass (da kunne vi kjøre så mye vi ville). Til og med jeg spanderte på meg det, selv om jeg nesten ikke kjører karuseller. Det var jo så billig, så vi tapte ikke noe på det allikevel.
Det var fin sol da båten kjørte ut fra Oslo, så vi satte oss på dekk. Jentene spilte Nintendo DS mens mammaene skeiet ut med hver sin cider 🙂

Taxfree-butikken måtte besøkes, og det blei litt småshopping. Men vi ville spare det meste av pengene for å se hva vi fikk kjøpt i Køben. Så kunne vi heller bruke opp pengene på veien hjem dagen etter. Denne kvelden var begge jentene slitne, og det blei derfor en veldig tidlig kveld. Men hva gjør man ikke for barna? Vi gikk til sengs kl.22.

Deilige København
Morgenen etter var vi klare for å spise frokost på en cafe i København før vi ventet på at tivoli skulle åpne. Vi benyttet oss ikke av frokosten på båten, for et barn som må vekkes er ikke så hyppen på en tidlig frokost. Det er superkoselig å sitte ute på cafe Norden i gågata, hvor man får servert bolle (rundstykke) med marmelade, ost og frukt.  De har den deiligste bær-smoothien, og den beste caffe latten med kjeks til. Etter en god frokost her, tross all vepsen som kom, beveget vi oss opp mot tivoli.

Tivoli – her kommer vi!
Vi slapp å stå i kø så lenge vi hadde kjøpt billetter på forhånd, det var kjempepositivt for vi hadde ikke så mange timer til rådighet. Jeg og min datter kjørte de små koselige karusellene, mens de to andre kjørte de litt villere med mer fart og spenning. Vi avsluttet med sukkerspinn før vi trasket nedover gågata igjen. Innom Søstrene Grene, som er et must når man er i Køben, og innom lekebutikken. Altså en dag på barnas premisser, ingen shopping for oss mammaer.

Skattejakt, hesteveddeløp og barnedisco
Buss tilbake til båten, og tid for litt avslapping før vi skulle på første bordsetting for å spise i buffeten. Der var det rikelig med mat, og det så virkelig lekkert ut. Barna spiste raskt ferdig, og tok for seg av softisen med både saus og strøssel. De fikk så hver sin klistremerkebok som de kunne holde på med mens vi mammaer spiste ferdig.
Så var det tid for skattejakt, hesteveddeløp og barnedisco. Supert! Min datter hadde nå skjønt det siden i går, så ho tok lodd på alle «hestene» for å være sikker på at ho skulle vinne 🙂  Snakk om å være lur :). Barna holdt ut litt lenger denne kvelden, og de var klare for barnedrinker på voksendans. De hadde pyntet seg i nye like kjoler, og de danset mer ved vinduet enn på scena. Det var jo så fint å kunne speile seg i vinduet når det blei mørkt ute.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med denne typen båttur, men det er stor forskjell på å dra med og uten barn. Drar man først med barn, så skal det være på barnas premisser for at stemningen skal være hyggelig. Kommer garantert til å bli mange flere turer med Køben-båten.

 

Tekst og bilder: Gry Jeanette Løvtjernet