Bli kjent med Købmagergade

Ved Amagertorv på Strøget går Købmagergade inn like ved shoppingsenteret Illum. Gaten er lang og strekker seg forbi Kultorvet helt til Nørreport. 
Man finner vanlige kjedebutikker, men også Abercrombie & Fitch, Diesel, H2O Signal og Esprit i tillegg til blant annet skobutikker og andre spesialbutikker. 
Det litt spesielle med Købmagergade er at det grenser til Københavns Latinerkvarter, og det finnes mange hyggelige bokhandlere og kafeer her. Så kan man jo tenke på den gang vitenskapsmenn,  lærde og studenter var de som trakterte området hyppigst.

Bokhandelen Børnenes Boghandel (bildet over) er Danmarks eldste, og kjenner man noen som er glad i barnebøker får man umiddelbart lyst til å gå innenfor.

På andre siden av gaten, i nummer 49, ligger Arnold Busck Flagship Store . Her får man et solid utvalg bøker og deilig kaffe under samme tak. Bokhandelen er blant annet kjent for god kvalitet og lave priser.

Blir du kaffetørst eller småsulten er Baresso et fint sted å sitte ned. I kaféen lukter det godt, bakervarene smaker deilig og der er godt og varmt på en ellers kald januardag.
 I Købmagergade finnes det flere gode steder for en pit stop, og Joe and the Juice i nr 29 bør absolutt også nevnes. Her får man utrolig gode smoothies og knallgode sandwicher til en rimelig penge.

Hvis du virkelig ønsker å senke skuldrene og ha en time, eller flere, i total avslapning bør du sikre deg en behandling hos Ni’mat.
 Ni’mat tilbyr massasje og spa – rett og slett livsnyteropplevelser midt i København.
 (Gled deg til en egen bloggsak med bilder herfra senere denne måneden!)

Ni’mat holder til i Købmagergade 41, og du kan bestille time i forkant eller være heldig å få en drop in time.

Den største severdigheten i Købmagergade er antageligvis Rundetaarn. En severdighet som står der stille og beskjeden, men som absolutt flere burde få høre om og oppleve.
I Rundetaarn er det skiftende utstillinger, en særegen arkitektur, et åpent observatorium og på himmelblå dager en fantastisk utsikt over Københavns tak og spir. 

De hvitkalkede sneglegangen i Rundetaarn er enestående i europeisk arkitektur.

En tur i Rundetaarn kan by på morsomheter for både store og små.

«

Købmagergade kan altså anbefales på det sterkeste. Spesielt bra er det for dem som kanskje vil holde seg i ett område, fordi det er få timer til rådighet».

De shoppeglade kan få utrettet en haug, mens de kultiverte tar turen i Rundetaarn og Trinitatis kirke. De tørste og hungrige kan sørge for hvilestoler og ”bag-drops” på en hyggelig kafé eller restaurant ved Kultorvet. Et lite p.s er å plukke med seg en blomsterkvast eller to fra en av blomsterhandlerne i gaten. Man kan få en stor bukett for en liten penge. For hvem blir ikke glad for blomster?

De beste reisehilsener fra Karina, Anette, Yvonne, Kristine, Kari-Janne, Lisa, Siv og Nina – i DFDS Seaways Norge