Cathrine anbefaler havnerundfart fra Nyhavn

 

Når du går av DFDS-båten, kan du hoppe på den gratis DFDS-shuttlebussen til Kongens Nytorv hvor Nyhavn ligger. Her kan du velge blant flere aktører som tilbyr havne- og kanalrundfart. En av dem Canal Tours. Turen varer 60 minutter og koster DKK 70,- for en voksenbillett.

Båten tar deg med på en guidet tur i havnen gjennom de idylliske kanalene. Dette er en flott måte å få med seg flotte arkitektoniske bygninger og serverdigheter i København. Jeg har selv vært på en slik tur og synes det var utrolig hyggelig og fint, så absolutt noe jeg anbefaler 🙂

Færre turister
Dersom man ønsker å unngå altfor mange turister, men likevel ønsker en båttur som viser København fra en av sine beste sider, anbefaler jeg de ”vanlige” havnebåtene.

De fungerer som vanlig kollektivtransport, og billetten er den samme som brukes på buss og metro: Klippekort for 10 klipp koster DKK 125,- mens en enkeltbillett koster DKK 27,-. Disse kan blant annet kjøpes i diverse kiosker.

Selv bor jeg på Sluseholmen i et kanalhus, som gjør at jeg kan gå av på siste stoppested, om jeg tar havnebåten fra Nyhavn. Denne turen tar 25 minutter, og er en fin måte å reise rimelig på, samtidig som jeg får se mye.

Flott arkitektur
Er du opptatt av arkitektur så anbefaler jeg en tur til Sluseholmen. Båten stopper på Teglholmen som ligger 100 meter unna. Stedet er kåret til «Et af de mest vellykkede boligområder i København», med sin inspirasjon fra Amsterdam, Venezia og Christianshavn. Sluseholmen er  også anbefalt av Dansk Arkitekturguide, så absolutt et spennende område å bevege seg rundt på!

Se eventuelt Rejseplan.dk om du vil finne frem litt på egenhånd.

Tekst og innlegg: Cathrine Larsåsen 

Det kjører gratis shuttelbuss, linje 20E, fra terminalen Kongens Nytorv utenfor Magasin du Nord. Bussen kjører kun i forbindelse med skipene til og fra Oslo, og turen tar ca. 12 minutter.

 

Yrende folkeliv i populære Nyhavn

 

Havnen hvor kanalbåten går fra