København populært blant jobbreisende

 

Når yrkesaktive nordmenn skal bytte ut kontorlandskapet til fordel for jobbsamlinger utenlands, er det vulkanske omgivelser i Reykjavik som frister aller mest, mens København deler andreplassen med to andre storbyer. I Oslo og Akershus er København førstevalget; 3 av 10 yrkesaktive vil helst hit på jobbtur.

Det viser tall fra en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse, på oppdrag for DFDS. Utvalget er representativt og består av 1000 respondenter. Det mange kanskje ikke vet er at DFDS helt siden 1976 har arrangert kurs og konferanser for norske bedrifter på vei til København.

Kosmopolitiske København

– Vi seiler 70.000 bedriftskunder til og fra København hvert år, og vi vet at nordmenn elsker denne byen av flere grunner. En ting er fantastiske shoppingmuligheter, lekker design og nydelig mat, men mange tiltrekkes av følelsen det gir å vandre rundt i en kosmopolitisk by, samtidig som du ikke er altfor langt hjemmefra. I tillegg skjønner vi språket, og Københavnere er jo kjent for å være jordnære og gjestfrie – og kanskje hakket mindre selvhøytidelige enn oss nordmenn, sier Vivan Sivertsen, adm. direktør i DFDS Seaways Norge.

Sosialt like viktig som faglig

Undersøkelsen viser videre at hele 65 prosent av de jobbreisende mener det sosiale er like viktig som den faglige delen av turen. Også blant toppledere mener 59 prosent at disse faktorene er like viktig.

Videre viser undersøkelsen at omtrent samtlige av de spurte, 95 prosent, sier det gir ny energi og motivasjon å komme seg bort fra arbeidsplassen for faglig og sosialt påfyll. Like mange mener overnattingsturer i jobbsammenheng bedrer det sosiale miljøet og forholdet til kolleger.

– Basert på disse funnene, og basert på vår egen lange erfaring, er det å legge bedriftssamlinger utenfor kontorets fire vegger en investering som vil betale seg i form av mer motiverte og lojale medarbeidere, sier Vivian.

 

Yrkesaktives topp 5-liste (Hele utvalget)

1. Reykjavik

2. København

2. Barcelona

2. London

5. Roma

 

Topplederes topp 5-liste

1. Barcelona

2. Reykjavik

3. Roma

4. København

5. London

 

Sail away med DFDS til København på jobbtur

 

Mange legger årets julebord om bord. Vi anbefaler å være ute i god tid med bestillingen…

 

Carlsberg-skål!

 

Deilig mat om bord og i København

 

Hos Compass Casino om bord finner du både vinnere – og tapere

 

Ett av flere konferanserom om bord

 

Herlige Nyhavn

 

Shopping i Strøget må man også få tid til!