Det var en deilig sommerdag…

 

En deilig sommerdag tok to av våre ansatte beina fatt, og bestemte seg for å spasere tilbake til skipet. Noen dager er bare magiske – her er Bente og Lindas «rapport».

 

Vi spaserte fra Gefionfontenen og ut mot skipet. Sola skinte, det var passe varmt til en spasertur.

Vi spaserte fra Gefionfontenen og ut mot skipet. Sola skinte, det var passe varmt til en spasertur.

Det er mange flotte vannhull langs veien. Mat & drikke, ting å se og selvfølgelig shopping. Selv om det var vanskelig, sto vi imot fristelsen å sette oss ned på Lumskebugten. Plakaten om ”Mormors Frikadeller” virket veldig forlokkende. Og så smilte kelnern veldig pent mot oss også! Hit skal vi gå neste gang kommer til København – det er sikkert!

Vi lot oss ikke friste...

Vi lot oss ikke friste…

Vi gikk videre Nordre Toldbod ned mot vannet. Der fant vi Toldboden. http://wordpress.toldboden.com/?p=2627  Og nå måtte vi faktiskt ta en pause. ☺

Vi gikk videre Nordre Toldbod ned mot vannet. Der fant vi Toldboden. Og nå måtte vi faktisk ta en pause. ☺

Solen skinte og  vi fikk et bord i første rekke, med utsikt over kanalen og selveste Dannebrog (Dronning Margrethes skip). Herlig! Vi tok en fish and chips og et liiiiite glass rosévin. Toldboden / Hagnegrillen er åpen i sol som regn. Vi falt for følgende sitat fra hjemmesiden:  ”.... fra 10 til 05 kan slå dig løs, spise, drikke, sole og danse fra solopgang til solnedgang – Er det ikke lige det sommeren handler om?”

Solen skinte og vi fikk et bord i første rekke med utsikt over kanalen og selveste Dannebrog (Dronning Margrethes skip). Herlig! Vi tok en fish and chips og et liiiiite glass rosévin. Toldboden er åpen i sol som regn. Vi falt for følgende sitat fra hjemmesiden: ”…. fra 10 til 05 kan slå dig løs, spise, drikke, sole og danse fra solopgang til solnedgang – er det ikke lige det sommeren handler om?”

Veldig hyggelig personale, blant annet kokker med glimt i øyet. Om kvelden sørger DJ’n for skikkelig partystemning.

Veldig hyggelig personale, blant annet kokker med glimt i øyet. Om kvelden sørger DJ’en for skikkelig partystemning.

Inne på Toldboden er stedets maritime tradisjoner ivaretatt. Stedet er tidligere, som det fremgår av navnet, en gammel tollbod

Inne på Toldboden er stedets maritime tradisjoner ivaretatt. Stedet er tidligere, som det fremgår av navnet – en gammel tollbod.

Etter maten er det delig med en liten siesta i solen...

Etter maten er det delig med en liten siesta i solen…

Om det var solen eller siestan - Vi glemte helt å stikke innom naboen, Løgismose. Det får også bli neste gang vi er i byen. http://www.loegismose.dk/delikatesser/ Her får du kjøpt nydelige oster, skinke og andre spesialiteter fra Frankrike, Italia og Spania. Stort utvalg at kolonialprodukter som salt fra Læsø, spennende oljer og eddik. Alt man behøver, og ting man slett ikke visste man trengte ☺

Om det var solen eller siestan – Vi glemte helt å stikke innom naboen, Løgismose. Det får også bli neste gang vi er i byen. Her får du kjøpt nydelige oster, skinke og andre spesialiteter fra Frankrike, Italia og Spania. Stort utvalg at kolonialprodukter som salt fra Læsø, spennende oljer og eddik. Alt man behøver, og ting man slett ikke visste man at man hadde lyst på ☺ (foto: Løgismose)

Sakte går vi videre ut mot Langelinie. Her vrimler det av turister, mye takket være den fantastiske Havfruen. Vi så en veldig uheldig japaner som var så ivrig i fotograferingen, at han faktisk plumpa uti! Vi holdt oss tørre.

Sakte går vi videre ut mot Langelinie. Her vrimler det av turister, mye takket være den fantastiske Havfruen. Vi så en veldig uheldig japaner som var så ivrig i fotograferingen, at han faktisk plumpa uti! Vi holdt oss tørre.

Shopping hører jo også med en jentetur, så vi stakk innom noen av Outlet-forretningene på veien.

Shopping hører jo også med en jentetur, så vi stakk innom noen av Outlet-forretningene på veien. En av mange fine ting med dette outlet, er at det er åpent nesten alle dager i året!. Vi gjorde blant annet supre kjøp på nye gensere fra Malou Sander.

Det er et must å ha med seg et rugbrød eller flere hjem når man vært i København, så det passet fint å stikke innom Lagkagehuset i Dampfærgevej. Og sjokoladekaken du ser i bildet. Ohh.....!

Det er et must å ha med seg et rugbrød eller flere hjem når man vært i København, så det passet fint å stikke innom Lagkagehuset i Dampfærgevej. Og sjokoladekaken du ser på bildet. Ohh…..

Etter dette var det rett om bord, opp på soldekk og sette seg med beina høyt. Her ble vi sittende lenge og kose oss i sola. For en flott dag!

Etter dette var det rett om bord, opp på soldekk og sette seg med beina høyt. Her ble vi sittende lenge og kose oss i sola. For en flott dag!