Gatelangs Gamle Kongevej

København er en typisk nabolagsby, og på min siste tur ditt tok jeg turen innom Frederiksberg. Bydelens sentralgate Gamle Kongevej har klart å holde stand mot det stadig større presset fra store internasjonale steder som gjør at handlegater over hele verden ligner mer og mer på hverandre, og er full av gøyale butikker.

Frederiksberg er virkelig verdt et besøk, og Gamle Kongevej er en av de gatene man fort tilbringer flere timer i. Ta en taxi eller sykle bort. Begynn i den ene enden og kom hjem med ting du ikke finner andre steder. Gaten har alt. Jeg gikk innom typiske butikker for mann (32).

Sneaker Supply holder eier Mikkel fortet og selger unike og spesielle sko til sneakerheads fra hele København. Han er den eneste i landet som fører Etonic-sko, og har også et imponerende utvalg av nye Vans-modeller jeg aldri har sett i noen andre butikker.

skobutikk

Det er alltid gøy å handle hos entusiaster, og Mikkel, med sin samling på blant annet 24 originale, helt ubrukte Air Jordans er en sånn fyr.

På jobb bruker jeg derimot voksensko, og da passer Zornig eller Karl Smart bedre. Begge butikkene kjøper inn selvstendig, og fokuserer på merker fra blant annet Italia, Nederland, Frankrike og så videre.

Zornig har tre butikker i Gamle Kongevej - en for kvinner, en for menn og en for sko

Zornig har tre butikker i Gamle Kongevej – en for kvinner, en for menn og en for sko

DFDS_sept2015_Kongevej__mg_4405

Hos Karl Smart finner du herreklær med en twist

Sher Khan (han er godt kjent med sin navnebror fra Jungelboken) i Karl Smart sier stilen de går for er pen og kanskje litt annerledes, mens Zoring serverer mer eksklusive merker, som Helmut Lang og Monclair.

Det er selvsagt ikke bare shopping langs Gamle Kongevej. Ta med en kaffe og en bolle i hånda fra Ipsen & Cos takeaway-vindu. Eller sett deg ned rett rundt hjørnet ned Madvigs Allé hos Sans Souci for lunsj.

DFDS_sept2015_Kongevej__mg_4389

Ipsen & Co har eget vindu for takeaway.

Med litt kaffe i kroppen er vi klare til å plukke plater hos Mint. Freddy bak disken har holdt på i 10 år og fylt to etasjer breddfulle med plater.

På Mint finner du alt - hvis du leter

På Mint finner du alt – hvis du leter.

Her er egne spesialseksjoner for sjelden rock, rap og elektronisk musikk, samt en hel kjeller fylt til randen av vinyl hvis du er mer opptatt av å grave frem skattene helt på egen hånd.

Freddy hos Mint har samlet plater lenge nok til at sjelden-kategorien er diger

Freddy hos Mint har samlet plater lenge nok til at sjelden-kategorien er diger

Finner du ikke noe hos Mint kan du teste Sound Station litt lenger nede i Gamle Kongevej, som har et litt mindre, men litt bedre organisert utvalg vinyl.

Vi rusler videre nedover Gamle Kongevej, og stikker hodet innom Fick, som har ligget på samme sted i 15 år og selger møbler og andre interiørting over to etasjer.

Prinsippet, forteller Pernille hos Fick, er å selge det de liker. Det er egentlig slik alle stedene vi er innom på vei ned Gamle Kongevej.

Prinsippet, forteller Pernille hos Fick, er å selge det de liker. Det er egentlig slik alle stedene vi er innom på vei ned Gamle Kongevej.

Siste stopp denne dagen Endurance Sport, der man får alt som trengs for å perse i København Marathon til våren.

Grundigere løpetest får du ikke (og det trenger du ikke heller)

Grundigere løpetest får du ikke (og det trenger du ikke heller).

Endurance har selvsagt tredemølle hvor de filmer steget ditt bakfra. Det som skiller butikken fra de andre løpebutikkene er at som eneste butikk i Danmark (og Norge?) har den en trykkplate som måler løpesteget ditt og visualiserer hvordan foten ser ut når den treffer bakken. En skikkelig steganalyse er nyttig for alle som vil unngå skader, uansett nivå. Nå er det bare å løpe en tur!

God gatevandring! Hilsen Mats, nå med nye joggesko 🙂